Tarile Lumii In Secolele Xviii Xx

Extras din referat Cum descarc?

Evolutia marilor state ale lumii de la inceputul secolului 18 pana la jumatatea secolui 20 se caracterizeaza printr-o ascensiune continua. In epocile medie si moderna Franta a trecut printr-o serie de evenimente importante ca: Caderea Bastilie de la 1789, Revolutia franceza. Pe timpul revolutiei franceze au avut loc alte evenimente la fel de importante ca Adunarea nationala din iunie 1789, conventia Nationala din 1792, directoratul (1795-1799) si Consulatul (1799-1804). Persolanlitatile cele mai importante din aceasta perioada au fost dinastia Ludovicilor, dinastia Carol, Napoleon Bonaparte. Dupa cadera lui Napoleon autoritatea traditionala a fost restaurata in intreaga Europa care a determinat o alta serie de evenimente demne de mentionat ca: Congresul de la Viena (1814-1815), Congresul de la Verona (1822), Revolta decembrista din Rusia (1825), redobandirea independentei Greciei (1831) si chiar cvadrupla alianta (1834). Dupa ce Franta a fost proclamata ca republica a III-a a avut loc perfectionarea industriei franceze si formarea unor organizatii monopoliste si. alte personalitai importante au venit la putere: Alphonse Thiers, Charles de Gaule, George Pompidou, Francois Miterrand si Jaques Chirac.
O alta tara la fel de importanta ca Franta a avut loc o multime de evenimente foarte importante este marea Britanie: Razboiul civil englez (1642-1646), declaratia drepturilor (1689), Epoca reformei din Marea Britanie, Legea votului secret (1872), Razboiul de 7 ani (1756-1763), Revolutia industriala (1709-1815), Anglia ca monarhie Parlamentara si multe altele. Pe parcursul secolelor numeroase personalitati au contribuit la dezvoltarea acestui stat au fost cu Regina Elisabeta I, Regina Victoria, Regina Maria a Scotiei etc.
In viata politica a Marii Britanii in prim plan apareau liberalii si conservatorii care erau 2 partide destul de puternicecare pe acursul anilor i-au adus atiat lucruri pozitive cat si tensiuni sociale, reforme, crize economice etc.
Cele mai influente personalitati in viata politica a Angliei au fost Margaret Thacher, Tony Blair etc.
Iar Statele Unite de la declararea independentei a inceput sa se dezvolte atat de mult incat la inceputul secolului XX avea o economie atat de dezvoltata si eventual a devenit cel mai dezvoltata stat din lume si rivalul principal al Europei. SUA a avut sansa unor presedinti capabili de la bun inceput. Lista presedintilor americani constitue un corp de conducatori mai impresionant decat al oricarei alte natiuni democratice. Cele mai importante evenimente din istoria acestei tari au fost: declararea independentei acestui stat (1789) si venirea la putere a primului presedinte american george Washigton, razboaiele cu statele europene si Mexic (1803-1848), fondarea partidului republican, problema sclaviei care a fost abolita abia la sfarsitul secolului XIX. pana atunci cei care se impotriveau erau pedepsiti aspru ca william Garrison, John, brown si multi altii, razboiul civil american (1861-1865), razboiul de secesiune care a fost declansat de problema sclaviei ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Tarile Lumii In Secolele Xviii Xx
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!