Tabel Cronologic

Extras din referat Cum descarc?

476/480 (? ) Se naste Anicius Manlius Severinus Torquatus Boethius, la Alexandria sau la Roma, intr-o familie aristocratica puternica ce trecuse, se pare, la crestinism inca din vremea lui Constantin si cunoscuse in secolul al V-lea o ascensiune remarcabila.
Redactat de Acacios, patriarhul Constantinopolului (47l-489), prin care se incerca o mediere intre ortodoxia calcedoniana si monofiziti.
488 imparatul Zenon il trimite pe Theodoric, regele ostrogotilor, sa-l rastoarne pe Odoacru, care stapanea Italia.
490-495 Ramas orfan, Boethius este adoptat de Quintus Aurelius Memmius Symmachus, reprezentant marcant al vechii aristocratii senatoriale, el insusi consul sine collega in vremea lui Odoacru (485), apropiat al curtii de la Constantinopol.
491 Moare Zenon. Anastasie I, imparat monofizit. Biserica armeana devine monofizita.
492 Alegerea papei Gelasius I, care sustine primatul Romei asupra Constantinopolului.
493 495 496 497 498 500 500-507 507-510 508 509 508-509 Tabel cronologic Theodoric il invinge pe Odoacru. Symmachus va dobandi o influenta notabila asupra lui Theodoric, convingandu-l, printr-un discurs celebru, sa nu-i destituie pe senatorii numiti de predecesorul sau si, mai ales, sa sprijine un vast program de renastere culturala prin transpunerea in limba latina a intelep ciunii grecesti. Theodoric, barbar crescut insa la Constantinopol, isi ia in serios rolul de protector al artelor, vrand chiar sa invete de la Cassiodor filosofie greaca.
(aprox. ) Boethius se casatoreste cu Rusticiana, una dintre cele trei fiice ale tutorelui sau, Symmachus. Va avea doi fii: Flavius Symmachus si Flavius Boethius.
Moare papa Gelasius I. Este ales papa Anastasie II. Papa Anastasie II confirma autoritatea lui Theodoric in Italia.
Moare papa Anastasie II. Diaconul Symmachus este ales papa si confirmat cu sprijinul lui Theodoric si al unei parti importante a Senatului, impotriva lui Laurentiu, sustinut de cei favorabili apropierii de Imperiul de Rasarit monofizit. Boethius este delegat de Senat sa tina, la Curie, un discurs de elogiere a lui Theodoric.
Scrie comentariul la Isagoga lui Porfir, in traducerea lui Marius Victorinus.
Compune patru tratate despre aritmetica, muzica, geometrie si astronomie, stiintele care vor alcatui quadrivium-u, conceput ca propedeutica la filo sofic in plan politic, primeste diferite misiuni de la Theodoric.
Razboiul dintre Theodoric si imparatul Anastasie, imparatul Anastasie ii confera lui Clovis insemnele consulare si demnitatea de patrician. Theodoric ii invinge pe franci la Arles si anexeaza Proventa.
Convins de erorile de interpretare ale lui Victorinus, Boethius traduce si comenteaza din nou Isagoga. i TABEL CRONOLOGIC 9 510 Boethius este numit, cu aprobarea lui Theodoric, consul sine collega.
in aceasta calitate conduce Senatul, incepe traducerea si comentarea Organon-ului lui Aristotel.
Scrie comentariul la Categorii. Moare ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Tabel Cronologic
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!