SUA o nouă putere a lumii

Extras din referat

In sec. al-IX-lea S. U. A. a cunoscut o perioada de intensa dezvoltare ajungand la inceputul sec. XX prima putere economica a lumii.
Aceasta s-a datorat cresterii populatiei, extinderii imenselor bogatii naturale, care au fost valorificate intr-un cadru politic democratic. In 1787 a fost adoptata constitutia americana care asigura S. U. A. un regim democratic si o larga autonamie a statelor componente favorizand astfel initiativa locala.
Existenta sclavajului in cadrul populatiei de culoare adus la un razboi de scesiune (1860-1865) intre statele sclavagiste si S si cele abolitioniste din N. In aceasta perioada grea din istoria S. U. A. presedinte a fost Abraham Lincoln care a militat pentru desfiintarea sclaviei.
Razboiul civil s-a incheiat in anul 1865 cu victoria N care au impus desfiintarea sclaviei.
Perioada dintre 1865-1877 a fost in istoria S. U. A., o perioada de reconstructie dupa care a urmat pana la primul razboi mondial o epoca de mare avand econamic (productia de cereale a crescut de 4 ori, bumbac de 3 ori, iar industria a cunoscut un ritm si mai accentuat de dezvoltare.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • SUA O Noua Putere A Lumii
    • Referat.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!