Sedintele Congresului de la Paris 1856

Extras din referat Cum descarc?

Sistemul creat de marile puteri europene la Viena, in 1815, a asigurat, intr-o oarecare masura, unitatea continentului, contribuind la mentinerea pacii internationale pana la mijlocul veacului. Rusia si-a manifestat dintodeauna scopurile expansioniste. Dupa ce si-a incheiat extinderea in est si dupa ce, in urma Congresului de la Viena, extinderea in vest era putin probabila, atentia Rusiei se opreste in sud, unde a gasit un teren fertil, veriga slaba fiind Turcia, aflata in permanent regres de doua secole.
Imperiul Tarist s-a erijat in protectoarea ortodocsilor din teritoriul turcesc. Astfel de-a lungul secolului al XIX-lea, Rusia si-a sporit permanent influenta in sud-estul Europei, cu scopul de a ajunge la Stramtori si a elimina Imperiul Otoman. Regimul sau autocratic a ajutat la indeplinirea acestui obiectiv prin faptul ca nu a avut probleme interne si a putut sa isi concentreze atentia cu predilectie asupra politicii externe. Totodata, in timpul miscarilor de la 1848 a demonstrat ca avea capacitate militara, armata tarista fiind cea care a restabilit ordinea in majoritatea monarhiilor (spre exemplu inabusirea insurectiei maghiare) 
Din acel moment pentru diplomatii europeni a devenit clar ca Rusia a produs defectiunea echilibrului puterii stabilit la Viena. Razboiul Crimeii (1853 - 1856) a fost pretextul necesar pentru a opri expansiunea tarista. Sfarsitul conflictului a reunite marile puteri  in cadrul unui congres tinut la Paris si s-a incercat a pune bazele unei noi ordini europene, avand la baza ingradirea puterii rusesti si a influentei sale in sud-estul Europei 
La 30 martie 1856 are loc Congresul de la Paris. Lucrarile Congresului au inceput la 25 februarie 1856, sub presedintia ministrului de externe a tarii gazda, contele Walewski. Franta se afla acum in tabara invingatorilor, nepotul marelui exilat, era imparatul Frantei, iar fiul sau si al contesei Walewska, presedintele inaltului for european. Astfel, Franta se revansase pentru intregul an 1814; Napoleon III devenise arbitrul Europei printr-o victorie rasunatoare in afara


Fisiere in arhiva (1):

  • Sedintele Congresului de la Paris 1856.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!