Romulus Si Remus Rapirea Sabinelor

Extras din referat Cum descarc?

Langa albia raului Tevere, intr-o coliba saracacioasa, traiau un batran pastor cu sotia sa: Faustulo si Laurenzia. Intr-o seara Faustulo sedea obosit in poarta colibei, in timp ce Laurenzia, pregatea cina.
Deodata, din padure, se auzi un fosnet, si acolo jos, la rau, o umbra aluneca pana la mal. Faustulo se gandi sa mearga sa vada ce era; ii spune sotiei sa il astepte si inainta precaut inspre malul raului Tevere.
Din cauza ploilor recente, raul crescuse si inundase campurile si terenul era presarat de mari balti. In una din aceste balti, la picioarele unui arbore, Faustulo vede o lupoaica enorma, intinsa pe o parte si doi copii ce se nutreau cu laptele ei.
Credea ca viseaza. Se retrase incetisor, si se intoarse la coliba unde ii povesti sotiei tot ceea ce vazuse. Sotia nu l-a crezut pe Faustulo iar acesta a fost nevoit sa o duca pe aceasta cu forta pana la locul cu pricina. Putin dupa aceea, copiii se regaseau in coliba lui Faustulo si Laurenziei, unde au crescut si in putini ani au devenit doi tineri puternici, putin salbatici, dar buni.
Faustulo ii chema Romulus si Remus; iar ei l-au respectat ca pe un tata, in fiecare zi departandu-se tot mai mult de coliba in cautarea unor noi aventuri. Aceasta este povestea scriitorului Gustavo Brigante Colonna.
2. Legenda spune in schimb ca, odata crescuti, Romulus si Remus cunoscand povestea lor, intorcandu-se la Albalonga, l-au pedepsit pe crudul Amulio si l-au eliberat pe bunicul Numitore.
Obtinand apoi permisul acestuia, au parasit Albalonga si au mers pe malul raului Tevere, unde crescusera, pantru a pune bazele unui nou oras. Norocul cazu pe Romulus, care lua un plug si, pe Dealul Palatino, trase o brazda pentru a desemna orasul, care de atunci fu cunoscut sub numele de ROMA.
Era ziua de 21 aprilie 753 inainte de nasterea lui Iisus Hristos.
Nasterea noului oras insemna, din nefericire, sfarsitul vietii lui Remus. A fost stabilit ca nimeni, pentru nici un motiv, nu putea sa treaca dincolo de brazda (limita) fara pemisiunea conducatorului. Dar Remus, invidios, sau dintr-o gluma, facu un salt peste limita si, exclama razand: Uite cat este de usor! Romulus, plin de manie, se arunca asupra lui Remus si, implantand spada, il ucise spunand in acelasi timp, ca oricine va aduce ofense numelui Romei va trebui sa moara.
Romulus, ramas singur, guverna orasul in mod intelept, si intr-o zi, in timpul unei furtuni, el dispare, rapit la cer, de Zeul Marte.
3. Mitic fondator si primul rege al Romei, fiu, conform celei mai difuze legende, al lui Marte (Zeul razboiului) si al Reginei Silvia, descendent al lui Enea, Amulio, devenit rege in Alba Longa, dupa ce l-a inchis  pe fratele sau Numitore, pentru a evita nasterea altor legitimi mostenitori ce ar fi putut revendica tronul, constranse fiica, Regina Silvia, sa devina Fecioara vestala. Dar regina Silvia, iubita de Marte, da nastere la doi gemeni, Romulus si Remus, care aruncati in Tevere, intr-un cos, din ordinul ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Romulus Si Remus Rapirea Sabinelor
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!