România și tripla alianță

Extras din referat Cum descarc?

Dupa recunoasterea internationala a independentei de stat, Romania a trebuit sa tina seama de noul echilibru de forte creat in Europa si in special, in sud-estul sau. Aceasta, pe de o parte, deoarece ocupa o pozitie strategica in Peninsula Balcanica, unde se ciocneau interesele economice si politice ale Rusiei, Imperiului Otoman si Austro-Ungaria, iar, pe de alta parte, Romania trebuia sa se integreze structurilor europene de pe o noua pozitie, aceea ce stat independent, si sa gaseasca modalitati proprii de afirmare care sa ii asigure dezvolatarea.
Diplomatia romana a trebuit sa aiba in vedere intregul context al relatiilor internationale, deoarece experientele din timpul Razboiului de Independenta si de la Congresul de la Berlin i-au determinat, atat pe regele


Fisiere in arhiva (1):

  • Romania si Tripla Alianta.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!