Roma

Extras din referat Cum descarc?

Roma, cetatea eterna, care de secole de-a randul a detinut suprematia politica, militara, si spirituala pe trei continente, si catre care in toate timpurile s-au indreptat pasii multor capete incoronate, nobili, comandanti, militari, oameni politici, de arta si cultura, turisti ai altora, care au venit, vin si vor veni sa-si desfete ochii si sufletul in fata istoriei milenare si a atator comori de arta si cultura! Si conform dictonului mereu actual ca toate drumurile duc la Roma, am pornit si noi din Floreta spre Roma, la o ora extrem de matinala, pe Strada del Sol - autostrada soarelui- o ruta de o executie tehnica de exceptie ce parcurge de la nord la sud intreaga peninsula. In ceea ce priveste peisajul oferit turistului, este aproape ireal, in special cel vazut de pe portiunile in care autostrada este suspendata pe piloni inalti. Relieful muntos al Apeninilor, pe langa care curge autostrada, coloritul florei si lumina soarelui in diminetile senine ale Italiei, te fac sa crezi ca parcurgi un traseu extraterestru. Roma, asezare fondata cu aproape trei milenii in urma, de catre-asa cum spune legenda-Romulus si Remus, fii Silviei, abandonati pe apele Tibetului gasiti si alaptati de o lupoaica! Aceasta legenda, arhicunoscuta in lume, este insa tot timpul actualizata la Roma si in intreaga Italie prin afisaje si chiar unele reclame, emblema Romei fiind lupoaica ce-si alapteaza cei doi pui de om. De aici, din aceasta asezare, s-a dezvoltat de-a lungul timpului, marea si puternica cetate, care a cucerit si stapanit lumea, formand marele Imperiu Roman, a carui intindere a ajuns pana pe plaiurile noastre, dandu-ne astfel, pe langa originea daca, si puternica seva a Romei, a latinitatii.
Desigur, istoria Romei, ca sia a Imperiului Roman, este extraordinara, atata timp cat, ca multitudine de fapte, ca personaje ca acte de cultura similitare etc., ce preocupa si in prezent pe istorici, incat cred ca nu este posibila o reluare a ei, ci numai o succinta descriere a actualei Cetati si a unor obiective turistice de importanta majora. Asa ca, dupa intrarea in Roma, in piata Venetia, am inceput sa ne incadram in programul stabilit, privind vizitarea obiectivelor fixate.
Ne-a atras atentia mai intai, palatul lui Victor Emanuel al II-lea, situat in piata Ventia, o cladire monumentala, construita intre anii 1885-1991, in esplande, cu scari largi si coloane inalte, ocostructie inspirata dupa arhitectura greco-italiana. Aici este intretinuta permanent o flacara a eroilor, de unde o scara conduce spre statuia ecvestra a regelui.
Palatul nu poate fi vizitat in interior, ci numai in exterior, prin bunavointa a garzilor de parada ce-l strajuiesc. Dar si asa impresioneaza mult si-ti laso o vie amintire.
In apropierea pietei Venetia se afla muzeul figurilor de ceara, unul din putinele si marile muzee de acest gen din Europa. Inauntrul lui, vizitatorii au numai surprize. Salile, mici sau mari, dar nu prea inalte, au o temperatura constanta ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Roma - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!