Rolul NATO in Kosovo

Extras din referat Cum descarc?

NATO conduce operatiunea de mentinere a pacii in Kosovo incepand din iunie 1999, in sprijinul eforturilor internationale mai largi de a mentine pacea si stabilitatea in regiune. 
Asa-numita Forta Kosovo condusa de NATO, sau KFOR, a inceput in urma a 78 de zile de campanie aeriana lansata de Alianta in martie 1999, cu scopul de a restaura si a stopa catastrofa umanitara care se desfasura atunci in aceasta regiune. 
Astazi, peste 14 000 de militari KFOR sunt inca dislocati in Kosovo pentru a ajuta la mentinerea sigurantei si securitatii in regiune pentru toti cetatenii, indiferent de originea lor etnica. 
Ca urmare a Declaratiei de Independenta a provinciei Kosovo, la 17 februarie 2008, Alianta a reafirmat faptul ca KFOR ramane in Kosovo in baza Rezolutiei 1244 de Securitate a ONU, decizia fiind aprobata de Ministrii de Externe in decembrie 2007, cu exceptia cazului in care Consiliul de Securitate decide altfel. KFOR va continua sa coopereze strans cu populatia din Kosovo, cu Organizatia Natiunilor Unite (ONU), Uniunea Europeana (UE) si cu alte organizatii internationale, oricand este nevoie sa ajute sa dezvolte in continuare o mai stabila, democratica, multi-etnica si pasnica privincie Kosovo. 
- OBIECTIVELE KFOR 
- MISIUNILE KFOR 
- STRUCTURA KFOR 
- EVOLUTIA ROLULUI NATO IN KOSOVO
OBIECTIVELE KFOR
KFOR s-a lansat odata cu o campanie aeriana de 78 de zile. Aceasta campanie aeriana a fost lansata de Alianta in martie 1999 pentru a opri si a restaura catastrofa umanitara care se desfasura atunci in regiune. 
Mandatul KFOR deriva din Rezolutia Consiliului de Securitate al ONU (UNSCR) 1244 din 10 iunie 1999 si Acordul Tehnico-Militar (MTA) dintre NATO si Republica Federala Iugoslavia si Serbia. KFOR se desfasoara in conformitate cu Capitolul VII al Cartei ONU si, ca atare, este o operatiune de mentinere a pacii. 
Initial, obiectivele KFOR au fost:
- sa descurajeze noi ostilitati si amenintari la adresa Kosovo din partea fortelor iugoslave si sarbe; 
- sa stabileasca un mediu sigur si sa asigure siguranta si ordinea publica; 
- sa demilitarizeze Armata de Eliberare a Kosovo; 
- sa sustina eforturile umanitare internationale; 
- sa coordoneze si sa sustina prezenta civila internationala. 
Prezenta KFOR a fost crucial in mentinerea sigurantei si securitatii populatiei si comunitatilor din Kosovo. In prezent, KFOR continua sa contribuie la mentinerea acestora in beneficiul tuturor cetatenilor. 
MISIUNILE KFOR
MISIUNI INITIALE
Misiunile KFOR includeau:
- asistenta la intoarcerea sau relocarea persoanelor stramutate sau a refugiatilor;
- reconstructie si deminare; 
- asistenta medicala; 
- siguranta si ordine publica; 
- securitatea minoritatilor entice; 
- protectia zonelor patrimoniale;


Fisiere in arhiva (2):

  • Rolul NATO in Kosovo
    • Rolul NATO in Kosovo.doc
    • rolul NATO in Kosovo.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!