Razboaiele Napoleoniene Si Urmarile Lor

Extras din referat Cum descarc?

Napoleon Bonaparte s-a nascut la 15 August 1769 la Ajaccio, in insula Corsica. Napoleon a studiat mai intai o scoala pregatitoare din Franta, apoi a mers la Ecole Militaire in Paris pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune, ca locotenent de artilerie, in 1785. In urmatorii patru ani si-a continuat instructajul ca ofiter de artilerie. Napoleon a fost unul dintre tinerii care au avansat rapid, datorita performantelor si a calitatilor. Prin 1793, la varsta de 24 de ani, era deja general de brigada.
Prima lupta importanta a lui Napoleon a fost in Italia. Numirea lui in postul de comandant suprem al armatei destinate sa actioneze in Italia (armatad din Italia) avu loc la 23 februarie 1796; iar la data de 11 martie, noul comandant pleca sa-si ia postul in primire. Napoleon a avut sub conducere a armata de 43. 000 de soldati care trebuia sa infrunte armata austriaca. In campania din Italia, Napoleon a avut 12 victorii, printre care enumaram: Arcole, Lodi, Rivoli s. a. Campania s-a incheiat la 1797 prin pacea de la Campo-Formio. Campania din Egipt (1798), al doilea mare razboi al lui Bonaparte joaca un rol deosebit in cariera sa. In aceasta Campanie a cucerit principalele orase ale Egiptului: Cairo si Alexandria. In 1799, pe cand se afla in Egipt, afla dintr-un ziar ca Austria, Anglia, Rusia si Regatul de Neapole reincepusera razboiul impotriva Frantei. Bonaparte parasise Egiptul cu intentia neclintita si hotarata de a rasturna Dictatoratul si de a lua in mainile sale puterea suprema. Odata ajuns la Paris, Napoleon a avut o serie de intalniri secrete cu Sieycs, unul dintre Directori care era nemultumit de constitutia existenta. Avea sa fie convocata o intrunire in dimineata zilei de 9 noiembrie, in care membrii Consiliului Batranilor trebuiau convinsi ca anarhistii si strainii pregateau un complot pentru distrugerea Republicii. In urmatoarea zi, dupa ce Napoleon a pus presiune pe Consiliul Batranilor, au fost numiti trei consului provizorii: Sieyes, Ducos si Napoleon. Din momentul in care, la Saint-Cloud, in acea seara a lui 19 Brumar, Murat ii raporta lui Napoleon ca totul merge bine si ca sala Consiliului celor cinci sute este goala, generalul Bonaparte deveni pentru o perioada de cincisprezece ani stapanul absolut al poporului frncez. Faptul ca in primii cinci ani ai acestei perioade Napoleon se intitula prim-consul, iar in ultimii zece ani imparat si ca la inceput Franta se numea republica, iar apoi imperiu, nu schimba, in fond, cu nimic baza de clasa a regimului, nici natura dictaturii militatre napoleoniene. Prima decizie a lui Bonaparte a fost aceea de a promulga a noua constitutie.
Nevoia de a-si intari pozitia de Prim Consul dupa lovitura de stat din noiembrie 1799, l-a facut pe Napoleon sa revina in Italia. Acolo, in iunie 1800, i-a invins decisiv pe austrieci la Marengo. Victoria de al Hohenlinden, in Bavaria, peste sase luni a adus pacea de la Luneville, prin care erau recunoscute ca apartinand Frantei, Belgia (Tarile de ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Razboaiele Napoleoniene Si Urmarile Lor
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!