Războaiele Balcanice

Extras din referat Cum descarc?

Balcani, termen cu care este desemnata Peninsula Balcanica, regiune la sud de raurile Kupa, Sava si Dunare, cuprinzand Albania, Bulgaria, Grecia, fosta Iugoslavie si Turcia europeana (Tracia). Infrangerea suferita in 378 d.Hr. la Adrianopol de imparatul roman Valens a deschis Peninsula Balcanica catre invaziile vizigotilor si aliatilor lor. Mai apoi popoare slave (precum sarbii) sau slavizate (precum bulgarii), convertite la crestinism, au intemeiat aici regate autonome. Prin luptele din Kosovo (1389) si Tarnovo (1393), turcii otomani au subjugat regatele Serbiei si Bulgariei, au luat in stapanire o mare parte a Balcanilor, iar in 1453 au pus capat Imperiului bizantin.
Batalia de la Mohacs (1526) a marcat o inaintare otomana in detrimentul regatului Ungariei, care se intindea in Croatia pana la Adriatica. Esecul care a urmat asediului Vienei (1683) a franat inaintarea otomana, dupa care a urmat o perioada lunga de tensiuni si confruntari cu austrieci si rusii. Tratatul ruso-turc de la Kuciuk-Kainargi (1774), i-a recunoscut Rusiei drepturi asupra Crimeii si Ucrainei de sud si a marcat inceputul decaderii Imperiului otoman.


Fisiere in arhiva (1):

  • Razboaiele Balcanice.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!