Proletcultismul

Extras din referat Cum descarc?

Imprumutat din literatura rusa la inceputul secolului XX. Proletcultura era o asociatie pentru cultura populara -; 1908: activau scriitorii simbolisti si futuristi. Teoretician: A. A. Bogdanov.
Idei ale proletculturii: 1. Exista o traditie literara burgheza condamnabila in sine: burghezia = clasa exploatatoare. Traditia burgheza este inlocuita de traditia proletara.
2. Exista 3 cai pentru a ajunge la socialism: economica, politica si culturala, toate independente. Proletcultura este inaintarea spre socialism pe calea culturala.
3. Cultura e independenta de politica, rezultand faptul ca proletcultura e independenta de PB.
4. Individualizarea se va dizolva in constiinta colectiva.
1920 -; Lenin schiteaza rezolutii ale PB in care proletcultura e condamnata.
Proletcultismul nu exista in literatura romana, literatura anilor 50 fiind caracterizata de realism socialist. Se resimt elemente de proletcultism -; condamnarea unor curente literare ca: junimismul, simbolismul si poporanismul.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Proletcultismul
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!