Problemele deșeurilor și gunoaielor

Extras din referat Cum descarc?

Aruncarea gunoiului - poate fi definita ca fiind procesul de a scapa de toate tipurile de deseuri. 
Deseurile pot fi aruncate in mod legal sau ilegal. Practicile ilegale pot fi destul de nocive pentru sistemul nostru de mediu, deoarece impun mai multe tipuri de efecte negative asupra florei si faunei.
Cauzele aparitei gunoiului:
Cantitati excesive de deseuri.
Comportament excesiv de consum.
Cresterea populatiei.
Mancare irosita.
Deseuri electronice.
Deseuri de plastic.
Valori culturale.
Lene.
Lipsa de educatie.
Amenzi mici pentru gunoiul ilegal.
Nivel scazut al mecanismelor de control.
Cantitati excesive de deseuri:
In ultimele decenii, nivelul consumului mondial a crescut la un nivel destul de ridicat. Totusi, acest lucru implica si o crestere semnificativa a cantitatii de deseuri.
Multe dintre lucrurile noastre materiale sunt, de asemenea, acoperite sau invelite in plastic, ceea ce agraveaza in continuare problema producerii deseurilor.
Pentru a scapa de aceste deseuri, acestea trebuie aruncate cumva. O fractiune semnificativa a deseurilor este aruncata in depozitele de deseuri, unde se vor putrezi si se descompun.
Comportament excesiv de consum:
In zilele noastre,,oamenii se straduiesc adesea pentru cele mai noi versiuni de lucruri. De exemplu, toata lumea vrea sa aiba cel mai nou smartphone, hainele cele mai hippest s.m. Acest comportament de consum duce la cantitati semnificative de deseuri, deoarece obiectele vechi, dar care inca functioneaza sunt utilizate doar pentru perioade scurte, inainte de a le arunca in cosul de gunoi.. Acest lucru va agrava probabil problema consumului excesiv si a productiei de deseuri pana intr-un punct in care se va ineca pur si simplu in deseuri.
Cresterea populatiei:
Cresterea populatiei este un alt factor atunci cand este vorba de o crestere a productiei de deseuri . O populatie mondiala in crestere implica, de asemenea, o crestere a productiei de deseuri care, la randul sau, dauneaza sistemului nostru de mediu intr-o maniera semnificativa.
Mancare irosita:
In zilele noastre, in special in lumea occidentala, este destul de comun ca cantitati semnificative de alimente sa nu fie consumate, ci aruncate in cosul de gunoi. Oamenii cred adesea ca atunci cand este atinsa cea mai buna data, mancarea nu mai este potrivita pentru consum.
De fapt, chiar si dupa depasirea celei mai bune date inainte, multe alimente ar mai fi consumabile. Mai mult decat atat, oamenii cumpara adesea prea multa mancare si nu sunt capabili sa consume toate acestea la timp. Prin urmare, deseurile alimentare pot contribui o parte semnificativa la problema gunoiului.
Deseuri electronice
Deoarece lumea noastra devine extrem de tehnologizata, electronica constituie o mare parte din cheltuielile noastre generale pentru consum. Cu toate acestea, acest comportament de consum implica si producerea de cantitati semnificative de deseuri electronice. Electronica, in special smartphone-urile, sunt inlocuite destul de frecvent, deoarece toata lumea doreste sa aiba cea mai noua versiune. Aceasta duce la cantitati enorme de deseuri electronice care, la randul lor, trebuie aruncate sau aruncate cumva.


Fisiere in arhiva (1):

  • Problemele deseurilor si gunoaielor.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!