Primul împărat chinez și armata de teracotă

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 1
Capitolul I. Evolutia unui om. Contributiile unui imparat. Ascensiunea unei dinastii 2
Capitolul II. Alte realizari importante -  Marele Zid Chinezesc 4
Capitolul III. Obsesia pentru nemurire -  Mercurul, drumul catre nebunie si moarte 4
Capitolul IV. Protectie in lumea de dincolo -  Armata de teracota, complex funerar 5
Capitolul V. Descoperirile arheologice. Trecutul dezvaluit 6
Capitolul VI. Album foto ...8
Concluzii ..12
Bibliografie ..13.


Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
In aceasta lucrare se doreste prezentarea intr-un mod cat mai detaliat a unui taram antic, plin de mister, magie, dorinta de putere si credinta in viata vesnica. 
Unul dintre aspectele pe care doresc sa le infatisez, pe baza surselor, este redarea cat mai corecta a evenimentelor care s-au petrecut in regiunile Orientului Antic, mai exact a Chinei din perioada antichitatii.
Acele perioade erau, fara indoiala, ancorate in "vartejurile" unor crude violente, razboaie, intrigi, cruzimea populatiei chineze si de altfel a tuturor popoarelor asiatice depasind barierele timpului, sangele varsat pictand un tablou al mortii. 
Magia si dorinta accederii la nemurire ocupau locuri deosebit de importante, mai ales in randurile celor cu sange nobil. 
In cadrul paginilor care vor urma, vom descoperi ca este vorba de Primul Imparat al Chinei Antice, pe numele sau Qin Shi Huangdi, intemeietor al dinastiei Qin, un om devenit legenda, datorita abilitatilor sale tactice, a ambitiei de a-si grava numele in istorie.
Prezenta lucrare ne va dezvalui celebra si impresionanta armata de teracota, construirea acesteia fiind comandata de catre insusi Imparat care, isi dorea sa fie pazit la fel de bine si in viata de apoi ca si in timpul domniei pe pamant.
Capitolul I. Evolutia unui om. Contributiile unui imparat. Ascensiunea unei dinastii
Qin Shi Huang Di, cunoscut si sub numele initial de Ying Zheng, a fost nascut in anul 259 I.Hr. in regiunea de Nord-Vest a Chinei in statul Qin, imparat al dinastiei Qin si creator al primului imperiu chinez unificat, care a decazut, oarecum, la mai putin de patru ani dupa moartea sa.
In momentul in care Zheng a urcat la tron, in mod oficial la varsta de 13 ani in anul 246 I.Hr., statul Qin fusese deja cel mai puternic stat si era probabil sa unifice si restul Chinei sub domnia sa.
Statele centrale au considerat Qin ca fiind o tara barbara dar pana in acel moment pozitia sa puternica in periferia montana de vest, avand centrul in provincia moderna Shaanxi, i-au permis lui Qin sa dezvolte uguvern birocratic puternic si o organizatie militara ca baza a filosofiei statului totalitarian cunoscuta ca legalism.
Pana in momentul in care Zheng a fost declarat oficial ca varsta in anul 238, guvernul sau a fost condus de catre Lu Buwei, un comerciant bogat care avea o legatura amoroasa cu mama lui Zheng, aceasta fiind concubina lui.
Teoriile cum ca Zheng ar fi de fapt fiul lui Buwei sunt, cel mai probabil, doar niste inventii defaimatoare.
Primul act al lui Zheng ca si rege a fost sa-l execute pe iubitul mamei sale, care se alaturase opozitiei. Anul 221, a marcat triumful final al lui Zheng care, prin intermediul spionajului, a unor sume mari de bani oferite ca mita si a altor tertipuri, a reusit sa elimine cele sase state rivale ramase si sa unifice China pentru prima data sub conducerea suprema a lui Qin. 
In urma unificarii tuturor acestor state sub un singur imperiu, Qin Shi Huang a fost de parere ca aceasta realizare a sa le-a surclasat pe cele ale asa zisilor San Huang, traducandu-se prin "Cei trei imparati" si ale "Celor cinci suverani", denumirea chineza fiind Wu Di.


Fisiere in arhiva (1):

  • Primul imparat chinez si armata de teracota.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Surse Web
1. Alice Diana Boboc, "16 informatii interesante despre Marele Zid Chinezesc", http://www.redescoperaistoria.ro/2013/08/13/16-informatii-interesante-despre-marele-zid-chinezesc
2. Bogdan, "Imparatul Qin, legendarul unificator al Chinei", http://www.mixdecultura.ro/2015/02/imparatul-qin-legendarul-unificator-al-chinei/
3. Bogdan, "Armata de teracota si secretul mormantului primului imparat al Chinei", http://www.mixdecultura.ro/2013/07/armata-de-teracota/
4. Claudius Cornelius Muller, "Shihuangdi Emperor of Qin Dynasty", https://www.britannica.com/biography/Shihuangdi
5. Epoch Times Romania, "Qin Shi Huang -  primul imparat al Chinei", http://epochtimes-romania.com/news/qin-shi-huang-primul-imparat-al-chinei---140482
6. Miruna Elena Popa, "Armata de teracota din China, mormantul cu peste 50.000 de relicve istorice", https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/armata-de-teracota-din-china-mormantul-cu-peste-50-000-de-relicve-istorice
7. Nicu Parlog, "Imparatul Qin: Omul care a faurit China", https://www.descopera.ro/cultura/11317158-imparatul-qin-omul-care-a-faurit-china
8. Redactia, "Marele Zid Chinezesc este de doua ori si jumatate mai lung decat se credea", https://www.historia.ro/sectiune/actualitate/articol/marele-zid-chinezesc-este-de-doua-ori-si-jumatate-mai-lung-decat-se-credea
9. Redactia, "Primul imparat al Chinei: Secrete din mormant", https://www.historia.ro/sectiune/timp-liber/articol/primul-imparat-al-chinei-secrete-din-mormant
10. Redactia, "Celebra armata de teracota din China s-a marit cu inca 110 razboinici", https://www.historia.ro/sectiune/actualitate/articol/celebra-armata-din-teracota-din-china-s-a-marit-cu-inca-110-noi-razboinici
11. Wikipedia, "Mausoleul Qin Shihuangdis"
12. https://www.descopera.ro/dnews/4678036-noi-razboinici-de-teracota-au-fost-descoperiti-in-china


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!