Piramidele

Extras din referat Cum descarc?

Oamenii, cand aud cuvantul Egipt, se gandesc, probabil, la faraoni, la hieroglife, dar in primul rand la piramide. Ele sunt, cu siguranta, emblemele Egiptului.
Egiptenii antici au fost niste arhitecti deosebiti, avand in vedere ca in Egipt se afla, astazi, cel mai mare monument de piatra de pe Terra, si singura minune a lumii antice pastrate pana azi, [Piramida lui Kheops]. Studiile au descoperit ca piramidele erau construite destul de usor: pe masura ce piramida crestea, in jurul ei, muncitorii faceau o rampa, pe care ridicau blocurile de piatra pe niste sanii de lemn. In felul acesta, ei puneau bloc dupa bloc, pana ce piramida era terminata, apoi rampa era inlaturata, lasand piramida singura, in toata splendoarea ei. Azi, in Egipt, doar putine piramide mai sunt intregi, din pacate.
Trecutul Egiptului antic, Mitologia egiptenilor este vasta. Cel mai puternic zeu era Ra, zeul soare. Egiptenii credeau ca forma pe care o are piramida imita razele solare spre pamant. Tocmai de aceea, unii regi erau inmormantati chiar in piramide, deoarece se credea ca asta ajuta la trecerea conducatorului de pe lumea aceasta, pe lumea cealalta, unde avea viata vesnica.
Se stie ca egiptenii aveau puternice cunostinte astronomice. S-a descoperit ca toate piramidele de pe platoul Giza sunt aranjate exact ca o oglinda pe Pamant a constelatiei Orion. Egiptenii credeau ca acolo este casa lui Osiris, zeul mortilor si al lumii de dincolo. Dar nu se stie clar daca asta au vrut egiptenii sa faca.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Piramidele - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!