Piramidele

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Oamenii, cand aud cuvantul Egipt, se gandesc, probabil, la faraoni, la hieroglife, dar in primul rand la piramide. Ele sunt, cu siguranta, emblemele Egiptului.

Egiptenii antici au fost niste arhitecti deosebiti, avand in vedere ca in Egipt se afla, astazi, cel mai mare monument de piatra de pe Terra, si singura minune a lumii antice pastrate pana azi, [Piramida lui Kheops]. Studiile au descoperit ca piramidele erau construite destul de usor: pe masura ce piramida crestea, in jurul ei, muncitorii faceau o rampa, pe care ridicau blocurile de piatra pe niste sanii de lemn. In felul acesta, ei puneau bloc dupa bloc, pana ce piramida era terminata, apoi rampa era inlaturata, lasand piramida singura, in toata splendoarea ei. Azi, in Egipt, doar putine piramide mai sunt intregi, din pacate.

Trecutul Egiptului antic, Mitologia egiptenilor este vasta. Cel mai puternic zeu era Ra, zeul soare. Egiptenii credeau ca forma pe care o are piramida imita razele solare spre pamant. Tocmai de aceea, unii regi erau inmormantati chiar in piramide, deoarece se credea ca asta ajuta la trecerea conducatorului de pe lumea aceasta, pe lumea cealalta, unde avea viata vesnica.

Se stie ca egiptenii aveau puternice cunostinte astronomice. S-a descoperit ca toate piramidele de pe platoul Giza sunt aranjate exact ca o oglinda pe Pamant a constelatiei Orion. Egiptenii credeau ca acolo este casa lui Osiris, zeul mortilor si al lumii de dincolo. Dar nu se stie clar daca asta au vrut egiptenii sa faca.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piramidele - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
256 cuvinte
Nr caractere:
1 353 caractere
Marime:
8.27KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!