Personalitati Fondatoare ale UE

Extras din referat Cum descarc?

Uniunea Europeana a luat nastere ca urmare a eforturilor unor oameni politici europeni care au incercat sa identifice liantul care sa coaguleze interesele tuturor cetatenilor continentului intr-o uniune liber consimtita de state si popoare.
In acest sens s-au remarcat mai multe personalitati care pot fi considerate intr-o masura mai mica sau mai mare fondatori ai Uniunii Europene dintre care putem aminti: Robert Schuman, Walter Hallstein, Paul-Henri Spaak, Jean Monnet , Winston Churchill, Konrad Adenauer.
In opinia mea doua nume s-au remarcat prin actiunile lor ,diferite dar cu acelasi scop acela de creeare a unei Europe Unite, de sustinere a conceptului de democratie si libertate: Winston Churchill, Konrad Adenauer.
Winston Churchill
Sir Leonard Spencer Churchill s-a nascut la 30 noiembrie 1874 in palatul parintilor sai , fiind primul fiu al lordului Randolf Churchill .Tanarul ministru al Marinei avea la cei 39 de ani ai sai un trecut bogat :absolvent la Standhurst, participant la luptele din Cuba ,India ,Sudan si Africa de Sud. 
Cariera sa de deputat a inceput cu 1900 cu o trrecere spectaculoasa dintr-o parte a camerei in cealalta ,parasind partidul conservator pentru a se alatura aripii radicale a liberalilor.Acest gest i-a adus un popst in guvern ,titularizarea sa in marina fiind a treia functie ocupata dupa cea de la Interne si subsecretariatul la Colonii.Numirea sa la marina se inscria pe linia eforturilor liberalilor englezi de a revigora flota britanica.Si chiar s-a considerat ca:ideile lui Churcill au aerisit coridoarele prafuite ale Ministerului Marinei cu un vant proaspat 
Winston Churchill era unul din ministri care in mod instinctiv se simteau acasa in prezenta razboiului.Iata ce ii scria sotiei sale:
Totul pare sa se indrepte catre catastrofa si colaps .Sunt fericit si cu toate motoarele pornite.Nu este oare oribil sa fiu asa? (...)Pregatim de lupta intreaga marina.Suntem mai pregatiti ca niciodata .Oricum sunt sigur ca indiferent ce se va intampla in razboi o sa le dam o bataie buna.


Fisiere in arhiva (1):

  • Personalitati Fondatoare ale UE.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!