Nato

Extras din referat Cum descarc?

Data formarii
Tratatul Nord-Atlantic a fost semnat in aprilie 1949, la Washington si instituia o Alianta de aparare colectiva, conform definitiei de la Articolul 51 al Cartei ONU.
Membrii
Tarile membre sunt: Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii.
Etapele extinderii
In 1952, Grecia si Turcia s-au alaturat celor douasprezece tari membre fondatoare ale Aliantei, fiind urmate, in 1955, de Republica Federala a Germaniei si, in 1982, de Spania. In iulie 1997, in timpul Intalnirii la Nivel Inalt desfasurate la Madrid, sefii de stat si de Guvern ai tarilor Aliantei au invitat alte trei tari sa inceapa negocierile de aderare, iar la 12 martie 1999, Republica Ceha, Ungaria si Polonia au devenit oficial membre ale NATO. In 2004 au aderat urmatoarele tari: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia si Slovenia. 
Motivele formarii
Razboiul rece a insemnat confruntarea dintre democratie si comunism, intre doua ideologii diferite. Pana la urma intre doua lumi.
Cauzele acestui razboi sunt relativ simple: 
- frica americanilor de o invazie comunista; 
- antipatia pe care o nutrea Truman fata de Stalin;
- frica Rusiei de bomba atomica americana; 
- aversiunea URSS fata de capitalism; 
- actiunile URSS in zona sovietica a Germaniei; 
- expansiunea URSS in partea de vest a Europei si trucarea alegerilor care au avut loc in aceste tari imediat dupa consumarea celui de-al doilea Razboi Mondial


Fisiere in arhiva (1):

  • Nato.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!