Muzeul Etnografic al Maramuresului

Extras din referat Cum descarc?

Grup de 20 de profesori din Suceava,care au optat pentru vizitarea Muzeului Etnografic al Maramuresului,aflat in Sighetul Marmatiei.
Maramuresul, acest tinut sfant al pamantului romanesc, se intinde in partea de nord a Carpatilor Orientali care, prin lantul muntilor Rodna-Carpati Vulcanici de Nord si Muntii Maramuresului, inchid cea mai mare depresiune a acestora: Depresiunea Maramuresului. Zonele deluroase, terasele raurilor, luncile si vaile, dar si partile montane pana la o anumita altitudine au oferit dintotdeauna conditii prielnice intemeierii asezarilor. Din perspectiva istoriei, "Tara Maramuresului" este o straveche vatra romaneasca locuita din timpuri imemoriale. Sapaturile arheologice si descoperirile intamplatoare au scos la lumina vestigii de cultura si civilizatie inca din perioada neolitica.
Muzeul Satului Maramuresean din Sighetul Marmatiei a fost inaugurat la 30 mai 1981 (inceputurile lui datand inca din secolul trecut), cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Muzeelor, sub egida Consiliului National Roman ICOM, in prezenta a peste 70 de directori de muzee din tara, a zeci de muzeografi de specialitate si a unui numeros public. 
Prin structura tematica riguros elaborata, pe baza unei cercetari minutioase a zonei, muzeul, asa cum arata astazi, creeaza impresia unui sat cu specific zonal care a evoluat de la cel de tip "rasfirat" si "risipit" prin "roirea" nucleelor initiale, la unul de tip adunat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Muzeul Etnografic al Maramuresului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!