Marele Cutremur din Kanto 1923

Extras din referat Cum descarc?

Cutremurul reprezinta unul dintre cele mai inspaimantatoare si de temut dezastre, ce poate avea efecte devastatoare pentru omenire, in orasele mari, cutremurele fiind cu adevarat distrugatoare. 
Multe cutremure produc o miscare a solului asemanatoare cu leganatul unui vapor. 
In functie de intensitatea cutremurului ,solul este miscat in valuri fine sau smucit cu putere. Majoritatea cutremurelor dureaza doar cateva secunde, dar sunt unele care tin pana la un minut sau mai mult. Cutremurul principal este urmat de altele cu intensitate din ce in ce mai mica, fiind provocate de faptul ca, rocile dislocate incep sa se reaseze intr-o pozitie stabila, ceea ce poate din nou provoca distrugeri enorme. Pe langa multimea de morti si raniti, cutremurele mai produc si o multime de pagube materiale.
Printre cele mai devastatoare cutremure atat din punct de vedere al magnitudinii, cat si al numarului victimelor omenesti, se numara si Marele cutremur din Kanto, Japonia din anul 1923. 
Marele cutremur din Kanto este un cutremur care s-a produs la Tokyo si Yokohama, in Japonia, in dupa-amiaza zilei de sambata, 01 seprembrie 1923. Cutremurul a lovit la 11:58, ora locala la Tokyo, tocmai cand multi oameni pregateau masa de pranz pe carbine sau cu lemn in sobe. In timpul cutremurului, multe din aceste sobe s-au rasturnat declansind incendii care nu au putut fi controlate din cauza vantului produs de un taifun din nordul Japoniei. Acesta este motivul pentru care, acest eveniment este, de asemenea, cunoscut sub numele de Tokyo Great Fire din 1923.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marele Cutremur din Kanto 1923.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!