Magia Intersubiectiva

Extras din referat Cum descarc?

Orice magie care nu presupune interventia demonilor fiind intersu biectiva, este posibil ca actiunea operatorului sa fie indreptata asupra lui insusi, in care caz avem de-a face cu o magie intrasubiectiva.
Aceasta ramura a magiei este deosebit de importanta, reprezen-tind, oarecum, propedeutica tuturor activitatilor mai avansate ale La fel cum exista fenomene magice in natura (atractia magnetului, ca sa-l citam doar pe cel mai curent) si in societatea umana (atractia dintre indragostiti), tot astfel exista si operatori innascuti, desi cimpul lor de actiune este redus si nesupus controlului vointei, in general insa, cu sau fara o predispozitie naturala, un magician se face. Si, dupa cum ucenicul psihanalist n-are acces la practicarea psihanalizei fara sa fi fost analizat in prealabil, magicianul capabil sa-si exercite arta a exersat-o mai intii asupra lui insusi.
Deoarece magia in general este o operatiune spirituala, cel ce o practica trebuie sa dispuna de anumite calitati ce-i lipsesc omului de rind. intr-adevar, la oamenii de rind corpul eteric, transparent si pur la origine, a devenit opac si grosolan prin contact cu trupul. Toate impuritatile materiale s-au incrustat in el, compromitindu-i lumino zitatea si flexibilitatea originare.
Or, pentru ca spiritul este vehiculul sufletului, iar sufletul este agentul de legatura dintre lumea intelec tuala si lumea naturala, acest contact minunat este intrerupt de indat ce vehiculul a devenit prea lent ca sa-i mai ingaduie sufletului s calatoreasca sau prea murdar ca mesajele fantastice transmise p suflet sa mai poata accede pina la simtul intern.
Pneuma este o oglinda cu doua fete, dintre care una reflecta perceptiile provenind de la simturile externe, iar cealalta - fantas magoriile sufletului. Daca fata intoarsa catre suflet nu e indeajuns de curata, individul este redus la o conditie inferioara, aproape bestiala. Ce este de facut pentru a remedia aceasta situatie cvasigenerala la oamenii de rind? Ei bine, nimic mai simplu: trebuie curatata oglinda, inlaturate impuritatile dobindite si nu congenitale, redate spiritului obnubilat transparenta sa originara, ca si puritatea, flexibilitatea si duritatea.
Caci spiritul este mijlocitor intre trupul grosolan al lumii si suflet, in el si prin el exista stelele si demonii. Omul se nutreste din el prin propriul sau spirit, care este conform cu celalalt prin natura. Dar acest lucru se poate face mai ales daca acel spirit este facut, multumita artei, mai compatibil cu spiritul lumii, adica mai celest. El devine celest daca este cu grija expurgat de murdarii si de tot ce are vreo legatura cu ele - de tot ceea ce, in el, este neasemanator esentei sale celeste1. Trebuie tinut seama ca nu numai alimentele patrunzind in viscere murdaresc spiritul, ci si murdariile sint frecvent cauzate de suflet, de piele, de haine, de locuinta si de aerul inconjurator (Vita cod., IV). Se intelege lesne ca ucenicul ficinian trebuie sa se supuna unei ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Magia Intersubiectiva
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!