Lumea Dupa Masonerie

Extras din referat Cum descarc?

Radu Comanescu si Emilian M. Dobrescu scriau, recent, in artea Francmasoneria, o noua viziune asupra istoriei lumii civilizate, ca liderii marilor miscari din istoria omenirii au fost francmasoni. La sfarsitul secolului al XVIII-lea, masoneria patrunsese destul de repede si de adanc in casele regale europene. Revolutia franceza este marcata de Razboiul de Independenta din America, pe care regele Ludovic al XVI-lea l-a sustinut cu infocare, lucru care i-a adus moartea, dupa o condamnare a francmasonilor autohtoni. Anul 1789, care a purtat semnatura idealului devenit slogan Egalitate, Libertate, Fraternitate, a fost caracterizat de o serie de represiuni sau dictaturi sangeroase cauzate pe de o parte de nemultumirea poporului fata de legea fratilor masoni ajunsi la putere. Se ajunsese la situatia in care francmasoneria, sub autoritatea Marelui Maestru Filip Egalitate, domina Franta, tara in care populatia era in mare majoritate analfabeta. Declansarea revolutiei a fost inevitabila. Revolutionarii francezi, ai caror lideri au fost masoni, cu exceptia lui Robespierre, au redactat, in doua variante, Declaratia Drepturilor Omului si ale Cetateanului si au abolit privilegiile preotilor catolici, declansand astfel un conflict intre Biserica Romano-Catolica si Marele Orient al Frantei, conflict care dureaza si astazi. Despre revolutia din 1848 si idealul sau Libertate, Egalitate, Fraternitate, masonii sustin ca a fost castigata fara greutate, iar regimul lui Ludovic-Filip, schimbat. La putere este instalat Charles Louis-Napoleon, nepotul imparatului Bonaparte, mason si carbonar deopotriva. La inceputul secolului al XX-lea, masoneria cuprinsese mai toate institutiile din Europa si din America. In Anglia, regele si premierul erau, in mare parte, francmasoni; in Franta, toti ministrii erau masoni; in SUA, francmasonii controlau toate institutiile statului. Dat fiind contextul international de la inceputul secolului trecut si pecetea francmasoneriei aparuta mai peste tot in lume, exista voci care afirma ca primul razboi mondial a avut legatura cu aceasta organizatie. Masonii pretind ca arhiducele Franz Ferdinand, despre care manualele de istorie ne spun ca a fost asasinat la Sarajevo in iunie 1914, ar fi fost condamnat la moarte, cu doi ani mai devreme, de catre francmasoni. Executia sentintei a fost acordata unei societati secrete sarbesti, numita Mana neagra sau Unire si moarte, cu legaturi in francmasonerie. Atentatul. Planul Mainii negre, considerat astazi modelul tipic al atentatului politic mason, avea sa duca la declansarea razboiului sfant intre Rusia si Austro-Ungaria. Desi atentatul a fost pus la punct pana la cele mai mici detalii, iar masonii implicati direct erau pregatiti sa-si dea viata, otravindu-se cu cianura, ceva nu a mers. Analistii masoni sustin ca trei dintre complotisti au luat o doza insuficienta de substanta mortala si, astfel, au ajuns pe mainile politiei, marturisind despre implicarea societatii ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Lumea Dupa Masonerie
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!