Legenda întemeierii Romei

Extras din referat Cum descarc?

Dupa moartea lui Ascanius un sir intreg de regi au domnit in cetatea cladita de el. Unul dintre acestia a fost Numitor. Fratele sau mai mic, Amulius l-a alungat de pe tron, iar pe fiica acestuia, Rhea-Silvia, a facut-o preoteasa a lui Vesta, obligand-o astfel sa nu se mai casatoreasca. 
Insa, intr-o seara Marte, zeul razboiului, vine la Rhea in templul lui Vesta si aceasta ii naste doi baieti gemeni de marime si frumusete remarcabile, numiti mai apoi Romulus si Remus. Amulius devine furios si o intemniteaza pe Rhea, ordonand si moartea gemenilor prin inecare. Insa servitorul caruia i-a fost incredintat ordinul de a ucide gemenii nu a putut face asta. I-a plasat pe cei doi intr-un leagan si l-a eliberat pe malurile fluviului Tibru. Raul, care era in inundatie, s-a ridicat si a purtat usor leaganul in care erau gemenii in aval.
Romulus si Remus sunt salvati de catre zeul raurilor Tiberinus, care ii plaseaza pe Dealul Palatin. 
O lupoaica impinsa de sete , care iesise din codrii muntilor apropiati , auzind tipetele copiilor , s-a abatut din drum spre ei si aplecandu-se asupra lor , le-a dat sa suga cu atata blandete , incat un cioban al turmei regesti a gasit-o in vreme ce-I lingea. 
Legenda ii da acestui cioban numele Faustulus . Acesta i-a adus la stana si i-a incredintat nevestei sale , Larentia , ca sa-i creasca . Unii autori au scris ca Larentia era o femeie cu moravuri usoare , motiv pentru care a fost poreclita de ciobani "Lupoaica" si ca de aici a luat nastere legenda care infatisaza acest fapt ca pe un miracol . Copiii nascuti si crescuti astfel , indata ce au ajuns la varsta tineretii , n-au lenevit pe la stana si pe langa turme , ci au inceput sa colinde padurile vecine , umbland dupa vanat .


Fisiere in arhiva (1):

  • Legenda Intemeierii Romei.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!