Istoria Uniunii Europene

Extras din referat Cum descarc?

Aparitia Comunitatii Europene are la baza declaratia ministrului francez de externe Robert Schuman, care la data de 9 mai 1950 a prezentat un plan , pus la punct impreuna cu Jean Monnet, comisar al planului de modernizare al Frantei de dupa razboi.
Planul Schuman a devenit realitate la 18 aprilie 1951 prin semnarea la Paris, de catre 6 tari europene (Belgia, Olanda, Luxembourg, Republica Federala Germania, Franta si Italia) a Tratatului instituind Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului (CECO), care a intrat in vigoare la 23 iulie 1952.
Prin urmare Uniunea Europeana este rezultatul procesului de cooperare si integrare intre cele sase tari europene fondatoare. 
Parintii fondatori ai Uniunii Europene, pe care multi ii considera ca fiind principalii arhitecti ai integrarii europene de dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial sunt:


Fisiere in arhiva (1):

  • Istoria Uniunii Europene.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!