Istoria Marilor Culturi

Extras din referat Cum descarc?

Un progres in istorie este un progres in constiinta, iar aceste doua elemente influenteaza mica parte esentiala a marilor culturi.
La drept vorbind, vazuta dintr-o perspectiva macroscopica, cultura se imparte in doua mari categorii. Istoria inseamna supunere totala in cazul Frantei, Greciei, Egiptului, Germaniei, care intr-o stare de convergenta si corelatie intima, au cautat resursele necesare unei inevitabile demascari propice existentei, iesirea din matca. Aceste tari ca si altele au asimilat conditia de ideal si intelepciune mult prea repede si au daruit in fiecare caz, chinez, japonez, mediul pentru o mai buna dezvoltare, conform regulilor raiului, a perfectiunii, si astfel cultura atat de complexa e de la sine inteleasa. In fiecare dintre cazuri solutia culturii poate fi nevalabila, dar acest lucru nu detine puterea pentru ca ceea ce conteaza este esentialul, adica rolul fiecaruia in organizarea existentei. Orice cultura ce are o baza fundamentala se dezvolta cu incetul, nefiind influentata de nimic altceva decat de fiecare dintre oamenii ce obsorb prin porii constiintei ideea de adevar. Pornind inca de la vechii greci ce au fundamantat filosofia (Platon, Socrate) si uemarind treptat scara marilor ganditori fie ei filosofi sau oameni politici (Machiavelli, Locke), cultura stabila a fost generata de timpul cu aptitudinile lui dezastruoase ce au adus esenta atat pe culmile imposibilitatii, mediocritatii, cat si pe coastele muntilor de pe care urmau sa cada. Desi timpul a sugerat o tranchilitate voita a situatiei, inca nu se poate vorbi despre o cultura leita perfectiunii, dar nici fosrte departe de aceasta, nu poti copia ingerii ! Pamanteanului ii ramane doar sa inscriptioneze pe hartie, cu plictiseala intiparita pe fata, capriciile marilor inventatori ce au perseverat inutil in gasirea idealului, tocmai datorita copierii exacte, fara motiv de miscare, nici macar de paginatie si imaginatie, e o profunda si constanata ideologie. Pornind de la  Discursul asupra metodei ce prezinta succint ideea de esential in univers, scrisa de ingeniosul Descaretes (1596 1650) si ajungand la  Schimbarea la fata a Romaniei (Emil Cioran), ne ramane doar sa anticipam ideea de cultura si sa recunoastem ca ea reprezinta utilul in viata. Ea este unicul element lipsit de tragedie si care are ca performanta stabilitatea ideologiei fiecarui stat. Cultura ne reprezinta si noi pe ea ! Cultura este data fara eroare si fara ipocrizie, pentru ca noi sa o modelam dupa propria vointa si desigur cu ajutorul aspiratiilor, elemente ce desemneaza istoria! ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Istoria Marilor Culturi
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!