Grigori Yefimovich Rasputin

Previzualizare referat:

Extras din referat:

A fost un adept al misticismului, ce a influentat puternic ultimele zile ale Rusiei aflate sub dinastia Romanov. Nu se stie cu siguranta unde s-a nascut Rasputin, iar toate cartile in care este relatata viata si cariera acestuia dau diferite date. Cea mai plauzibila este undeva intre 1863 si 1873.

Era cunoscut si sub numele de "Calugarul Nebun", desi nu era tocmai un calugar, ci un pelerin. Se spunea ca ar fi fost un tamaduitor, a carui terapeutica se baza pe credinta si sugestie. Poate fi considerat unul dintre cele mai controversate personaje din istoria secolului XX, desi multi istorici ai zilelor noastre il privesc ca pe un tap ispasitor. Rasputin a avut o mica influenta, insa extrem de importanta in caderea dinastiei Romanovilor, care a culminat cu victoria bolsevicilor si infaptuirea Uniunii Sovietice.

A jucat un rol important in vietile tarului Nicolae II, a sotiei sale, Alexandra si a unicului lor fiu, Alexei, care suferea de hemofilie.

Numele de Rasputin in rusa nu inseamna "licentios", precum se afirma adesea. Exista,. totusi, un adjectiv rus similar"rasputny" care inseamna "licentios" si substantivul corespunzator "rasputnik". Exista doua optiuni pentru radacina cuvantului. Prima este "put", care inseamna "cale, drum". Substantive din aceeasi familie sunt "rasputye", rascruce, si "rasputista", drum noroios. Unii istorici sustin ca numele acestuia ar semnifica un loc in care doua rauri se intalnesc, si care arata regiunea din care provine familia Rasputin. Cea de-a doua optiune este ,,put", care determina verbul ,,putat" (,,a incurca"), avand antonimul ,,rasputat"

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Grigori Yefimovich Rasputin.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 184 cuvinte
Nr caractere:
6 252 caractere
Marime:
10.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Istorie Universală
Tag-uri:
misticism, semnificatii
Predat:
la facultate
Materie:
Istorie Universală
Profesorului:
Carmen Balal
Sus!