Grigori Yefimovich Rasputin

Extras din referat Cum descarc?

A fost un adept al misticismului, ce a influentat puternic ultimele zile ale Rusiei aflate sub dinastia Romanov. Nu se stie cu siguranta unde s-a nascut Rasputin, iar toate cartile in care este relatata viata si cariera acestuia dau diferite date. Cea mai plauzibila este undeva intre 1863 si 1873.
Era cunoscut si sub numele de "Calugarul Nebun", desi nu era tocmai un calugar, ci un pelerin. Se spunea ca ar fi fost un tamaduitor, a carui terapeutica se baza pe credinta si sugestie. Poate fi considerat unul dintre cele mai controversate personaje din istoria secolului XX, desi multi istorici ai zilelor noastre il privesc ca pe un tap ispasitor. Rasputin a avut o mica influenta, insa extrem de importanta in caderea dinastiei Romanovilor, care a culminat cu victoria bolsevicilor si infaptuirea Uniunii Sovietice.
A jucat un rol important in vietile tarului Nicolae II, a sotiei sale, Alexandra si a unicului lor fiu, Alexei, care suferea de hemofilie.
Numele de Rasputin in rusa nu inseamna "licentios", precum se afirma adesea. Exista,. totusi, un adjectiv rus similar"rasputny" care inseamna "licentios" si substantivul corespunzator "rasputnik". Exista doua optiuni pentru radacina cuvantului. Prima este "put", care inseamna "cale, drum". Substantive din aceeasi familie sunt "rasputye", rascruce, si "rasputista", drum noroios. Unii istorici sustin ca numele acestuia ar semnifica un loc in care doua rauri se intalnesc, si care arata regiunea din care provine familia Rasputin. Cea de-a doua optiune este ,,put", care determina verbul ,,putat" (,,a incurca"), avand antonimul ,,rasputat"


Fisiere in arhiva (1):

  • Grigori Yefimovich Rasputin.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!