Gheorghe Magheru

Extras din referat Cum descarc?

A fost un comandant militar in oastea lui Tudor Vladimirescu (1821), apoi comandant in razboiul ruso-turc din 1828-1829, vataf al judetului Romanati (din 1831), ministru de finante in cabinetul revolutionar din Tara Romaneasca in anul 1848, apoi, la scurt timp, "comandant general" al trupelor revolutionare din Tara Romaneasca. La 10 octombrie/28 octombrie 1848 s-a refugiat in Transilvania, iar de acolo la Triest si in cele din urma la Viena.         In 1857 s-a reintors in Tara Romaneasca, unde a redevenit activ politic.
Vestit haiduc din zona Bailestiului, pandur in armata lui Tudor Vladimirescu, unul dintre conducatorii Revolutiei de la 1848 din Tara Romaneasca, membru in guvernul provizoriu revolutionar pasoptist, generalul armatei din principat, luptator pentru Unirea Principatelor Romane. A fost var cu Tudor Vladimirescu, prieten apropiat cu Nicolae Balcescu si sprijinitor al lui Avram Iancu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gheorghe Magheru.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!