Germania și UE

Extras din referat Cum descarc?

Germania este tara cu cea mai numeroasa populatie din Uniunea Europeana. Germania este republica federala. Puterea legislativa este detinuta de Bundestag, organism ai carui membri sunt alesi o data la patru ani prin vot popular si de Bundesrat, organism format din 69 de reprezentanti ai celor 16 state (Bundeslander).Dupa cel de-al doilea razboi mondial, Germania a fost divizata in doua parti: vestul democratic si estul comunist (Republica Democrata Germana). Zidul Berlinului a devenit un simbol al acestei diviziuni. La un an dupa caderea acestuia, in 1989, Germania a fost reunificata.  Germana este limba materna cea mai vorbita in spatiul Uniunii Europene. A treia putere economica a lumii, Germania produce autovehicule, echipamente de inalta precizie, echipamente electronice si de comunicatii, produse chimice si farmaceutice si multe altele.  Companiile germane au facut investitii importante in tarile central si est-europene care au aderat la Uniune in 2004.Contributia acestei tari la dezvoltarea patrimoniul muzicii clasice europene este remarcabila, este suficient sa amintim numele Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms si Richard Wagner. Nu mai putin coplesitoare este contributia scriitorilor si ganditorilor germani precum Luther, Goethe, Schiller, Nietzsche, Kant, Brecht si Thomas Mann.  De asemeni Germania este motorul Uniunii Europene la fel si fondatoarea acesteia.Uniunea Europeana a luat nastere din intelegerea dintre Franta si Germania iar Marea Britanie ,,ca si arbitru". Aceasta idee nu imi apartine si defapt este spusa de catre Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965) care a fost prim-ministru al Marii Britanii. Uniunea Europeana s-a format cu scop economic preluand modelul americanilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Germania si UE.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

-Germania si germanii, Thomas Mann, editura  Humanitas Bucuresti, 1998
-Germania nazista, Enzo Collotti, editura Stiintifica Bucuresti, 1969
-Germania: Al Treilea Reich, 1933-1945, editura All Bucuresti, 1997
-Tratatele  fundamentale ale Uniunii Europene, editura C. H. Beck Bucuresti, 2010


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!