Germania

Extras din referat Cum descarc?

Denumirea oficiala a Germaniei este: Republica Federala Germania, capitala este Berlin, limba oficiala este germana, are suprafata de 357000 Km2, are 81. 77 mil locuitori, 229loc. /Km2, religia protestantism 40%; catolicism 35%; neoprotestantism, moneda oficiala este marca germana; forma de guvernamant republica; ziua nationala: 3 octombrie.
Germania este asezata in Europa Centrala, cu deschidere la Marea Nordului si Marea Baltica. Limite: Marea nordului, Danemarca, Marea Baltica in nord, Polonia, Cehia in est, Austria sud si sud - est, Elvetia sud, Franta, Luxemburg, Belgia, Olanda in vest. Relieful de la nord spre sud are trei trepte; in N un ses larg, cu morene, lacuri si mlastini, campia Germaniei de Nord. In Marea Nordului se afla numeroase insule, cele mai mari fiind: Frisicele de Est, Helgoland, Sylt etc. A doua treapta in centrul Germaniei, masive muntoase vechi, foarte erodate (500-1000 m. alt.) Muntii Harz, Masivul Renan, Muntii Padurea Turingiei, Jura Suaba, Muntii Metaliferi, Padurea Bohemiei, Padurea Neagra (vf. Feldberg 1493 m). A treia etapa: sudul Germaniei unde se inalta muntii Alpii Bavariei (vf. Zugspitze, 2963 m) in mare parte calcarosi, in afara carora se intinde un platou neted (Pod. Bavariei) inclinat spre Dunare, straba-tut de rauri ce izvorasc din Alpi. Reteaua hidrografica este bogata si legata printr-un sistem de canale folosite in economie si transport. Canalul Mitteland, Canalul Dunare- Main -Rin. Sunt trei mari bazine: din Marea Nordului: Elba, Weser, Ems, Rhein/Rin, din Marea Baltica: Oder si afluentii sai, din Marea Neagra: Donau/Dunarea (cu afluentii sai). In sud, la granita cu Elvetia, lacul Boden/Konstantz de origine Germania are un climat de tranzitie de la cel temperat oceanic din NV, la cel temperat continental din centru si NE. Vanturile dinspre vest aduc precipitatii bogate; Valea Rinului este mai adapostita, cu clima mai blanda. Temperatura medie anuala este itre -1 grad C si 18 gradeC in ianuarie si iulie. Precipitatii sunt de 500-640mm/an in nord; 1270mm/an in muntii din Sud.
Populatia: Ca numar, Germania ocupa locul al doilea in Europa, dupa Rusia Populatia este formata din germani 93%; minoritati: turci, iugoslavi, italieni, polonezi, greci, spanioli, austrieci. Densitatea populatiei este printre cele mai ridicate din Europa. Concentrarea maxima pe valea Rinului, in zona Ruhr (peste 5500 loc. /Km2). 50%din populatie activa lucreaza in servicii, dovada a dezvol-tarii economice a Germaniei, circa 40% in industrie si cca 5% in agricultura. Rata natalitatii: 9, 2 la mie a mortali-tatii: 10, 9 la mie (populatia este imbatra Orase: Hamburg (port) pe Elba, la 100Km de Marea Nordului, Munchen (S) Koln, Frankfurt, Bremen (port) pe Weser, Dusseldolf (peRin), Leipzig/ Lipsca, Dresden/Dresda (port) pe Elba, Yena. Germania are peste 80 de universitati si colegii. Statul este republica parlamentara, stat federal, potrivit Legii ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Germania - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!