Galileo Galilei

Extras din referat Cum descarc?

Galileo Galilei (15 februarie 1564, Pisa - 8 ianuarie 1642, Florenta) a fost un astronom, filosof si fizician italian. Considerat "parinte" al stiintei moderne, Galileo Galilei a fost ganditorul care a deschis o era noua in cercetarea stiintifica, bazata nu numai pe observatia directa a naturii, dar si pe informatiile date de mijloacele tehnice de investigatie.
Galileo incepe in 1574 sa studieze literatura si logica la Florenta, apoi - la dorinta tatalui sau - se inscrie in 1581 la facultatea de Medicina a Universitatii din Pisa, disciplina care nu-i stimuleaza insa interesul. Se intoarce la Florenta, unde dezvolta o pasiune deosebita pentru Mecanica, incepand sa construiasca diverse masini complicate, aprofundeaza matematica si face studii de fizica sub indrumarea lui Ostilio Ricci. Pornind de la studiul principiului lui Arhimede, constrieste in 1586 o "balanta hidrostatica" pentru determinarea greutatii specifice a unui corp. In 1589 este numit la conducerea catedrei de Matematica a Universitatii din Pisa, unde va ramane pana in 1592. Intreprinde studii asupra caderii corpurilor si publica lucrarea "De Motu" ("Despre miscare").
In 1593, Galileo este chemat la Universitatea din Padova, unde i se ofera prestigioasa catedra de Matematica, Geometrie si Astronomie. Aici va ramane pana in anul 1610. In aceasta perioada incepe sa se intereseze de teoria lui Copernic asupra miscarii planetelor,


Fisiere in arhiva (1):

  • Galileo Galilei.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!