Galileo Galilei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Galileo Galilei (15 februarie 1564, Pisa - 8 ianuarie 1642, Florenta) a fost un astronom, filosof si fizician italian. Considerat "parinte" al stiintei moderne, Galileo Galilei a fost ganditorul care a deschis o era noua in cercetarea stiintifica, bazata nu numai pe observatia directa a naturii, dar si pe informatiile date de mijloacele tehnice de investigatie.

Galileo incepe in 1574 sa studieze literatura si logica la Florenta, apoi - la dorinta tatalui sau - se inscrie in 1581 la facultatea de Medicina a Universitatii din Pisa, disciplina care nu-i stimuleaza insa interesul. Se intoarce la Florenta, unde dezvolta o pasiune deosebita pentru Mecanica, incepand sa construiasca diverse masini complicate, aprofundeaza matematica si face studii de fizica sub indrumarea lui Ostilio Ricci. Pornind de la studiul principiului lui Arhimede, constrieste in 1586 o "balanta hidrostatica" pentru determinarea greutatii specifice a unui corp. In 1589 este numit la conducerea catedrei de Matematica a Universitatii din Pisa, unde va ramane pana in 1592. Intreprinde studii asupra caderii corpurilor si publica lucrarea "De Motu" ("Despre miscare").

In 1593, Galileo este chemat la Universitatea din Padova, unde i se ofera prestigioasa catedra de Matematica, Geometrie si Astronomie. Aici va ramane pana in anul 1610. In aceasta perioada incepe sa se intereseze de teoria lui Copernic asupra miscarii planetelor,

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Galileo Galilei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
719 cuvinte
Nr caractere:
3 704 caractere
Marime:
170.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
personalitate, date, evenimente
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!