Evolutia Ideii Imperiale N Sec I Iv

Extras din referat Cum descarc?

Imperiul. aceasta forma de organizare demna de o civilizatie atat de mareata cum a fost, este si va fi Roma cea eterna. Fondatorul imperiului a fost Augustus. El a adus prin instaurarea acestui regim prosperitate in imperiu, fiind unul dintre cei mai mari stapani ai romanilor.
Opera lui a fost posibila prin marimea perioadei de timp in care acesta si-a exercitat activitatea. La moartea sa, Augustus avea 77 de ani. Se nascuse pe 24 septembrie 63 i.
Hr, in vremea consulatului lui Cicero. Apartinea unei familii de imbogatiti, de cavaleri originari din Veletri (Velitrae, in sudul Latium ului), iar bunicul sau fusese un bancher bogat. Tatal sau, C. Octavius, se casatorise cu o nepoata de-a lui Caesar, Atia, si acest mariaj a decis ridicarea sociala a familiei sale. Dar C. Octavius moare de tanar in 58 i.
Hr. In momentul in care, dupa ce guvernase Macedonia, putea sa aspire la consulat. Viitorul Augustus, care se numea atunci C. Octavius Thurinus (Aceasta porecla de Thurinus amintea de o campanie victorioasa a tatalui sau asupra sclavilor revoltati in regiunea Thurium, in Italia meridionala), avea sa treaca peste cativa ani sub tutela lui L. Marcius Philipus, al doilea sot al mamei sale, dar Caesar nu va intarzia sa-l ia alaturi de el, si, in 45 i.
Hr., sa-l adopte. De atunci C. Octavius se va numi oficial C. Iulius Caesar Octavianus. Acest nume si aceasta adoptie il vor indreptati sa primeasca, dupa Idele lui Martie 44, mostenirea dictatorului. Se vor scurge 17 ani aproape pana cand tanarul Caesar, preocupat cu preluarea puterii, sa fie in stare sa impunai recunoasterea sensului si a incarcaturii misiunii sale si, poate, deplina constientizare a acesteia. Chiar victoria de la Actium, din 2 septembrie 31 i.
Hr., care ii va asigura o o dominatie de fapt asupra lumii romane si pe care trebuia sa o consacre, in 13, 14 si 15 august 29 i.
Hr., un triplu triumf, era insuficienta pentru a decide inceperea acestui,, secol al lui Augustus. Acesta din urma nu va parunde cu adevarat in istorie decat la 16 ianuarie 27 i.
Hr., in ziua in care, printr-o inspiratie geniala, L. Munatius Plancus avea sa propuna Senatului acordarea numelui de Augustus noului stapan. Octavianus n-a intrunit calitatile fizice care, impreuna cu cele oratorice, cu inteligenta politica si talentul militar, i-au impus pe conducatorii romani ce l-au precedat sau i-au fost, o vreme, contemporani.
Afland de moartea lui Caesar si de hotararea lui testamentara, care-l facea urmas, Augustus paraseste Epirul la varsta de numai 19 ani. Ei il infrunta, dupa ce isi constitui o armata proprie, pe Antonius care isi exprimase indoiala in capacitatea tanarului de a administra mostenirea lui Caesar. O prima lupta avu loc la Mutina (Modena) in 43 i.
Hr. intre cei doi. In cele din urma Augustus se alia cu Acesta si cu Lepidus in vederea obtinerii puterii, formand cel de-al doilea triumvirat, care, spre deosebire de primul, capata chiar in titulatura sa formula demagogica,, pentru ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Ideii Imperiale N Sec I Iv
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!