Era Paleoliticului Este Începutul Umanității Cu Mult Înainte De Descoperirea Agriculturii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Era Paleoliticului este inceputul umanitatii, cu mult inainte de descoperirea agriculturii cand oamenii erau vanatori si mineri. Primele forme de arta au fost descoperite in Europa centrala si de vest, incepand cu perioada tarzie a Paleoliticului, acum aproximativ 40000 de ani cand productia uneltelor din os si a cremenelui au devenit obisnuite.

Arta supravietuirii de mult timp a fost creata pentru a fi durabila ca si obiectele facute din cele mai durabile materiale ale vremii. Aceasta arta era chiar si portabila, cum ar fi piatra cioplita sau obiectele confectionate din diferite parti ale organismului animalelor, dar existau si exponate fixe cum ar fi picturile rupestre. Aceste picturi rupestre sunt scene simple si obisnuite, de obicei cu animale ca bivolul sau caprioara. Amandoua motivele, cel naturalist si cel schematic sunt folosite in arta rupestra, continutul naturalist fiind alcatuit in general din animale, in primul rand din ierbivorele mari cum ar fi calul, bizonul si mamutul. Continutul schematic era alcatuit din semne.

Arta portabila, in miniatura se gaseste in locurile locuite de astazi, arta rupestra fiind folosita pentrua crea sanctuare in pesterile adanci. Unele din acestea sunt panouri pictate sau gravate in pesterile formate de raurile subterane, fiind dificil de ajuns la ele si amplasate in pozitii greu de atins. Miniaturile reprezentau de obicei animale consumabile si cateva mai detaliate care reprezentau figura unor femei tinere. Viata nomazilor din pesteri a fortat lucrarile lor sa fie mici, usoare si durabile.

Uneltele si materialul erau in principal din piatra, iar oxidul de fier servea ca vopsea. Procesul de modelare in piatra se facea folosind o piatra mai dura pentru cioplit si zgariat, acesta fiind un proces care necesita un efort foarte mare, putere si timp pentru a face o lucrare de valoare.

Se crede ca oamenii pesterilor au pictat si au cioplit deoarece ei au crezut ca picturile le vor aduce noroc la vanatoare, si pentru a le aduce aminte de dependenta lor de animale si supravietuirea lor. Un al doilea motiv ar fi pentru a inregistra diferite evenimente, cum ar fi o vanatoare cu mare succes.

Acest inceput simplu are o mare importanta, pentru ca la inceput oamenii incep sa creeze lucruri care nu le sunt de propriu folos, inregistrand evenimente si comunicand prin obiecte SEMNATURA PROFESOR: CLASA a IX a C ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Era Paleoliticului Este Inceputul Umanitatii Cu Mult Inainte De Descoperirea Agriculturii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
436 cuvinte
Nr caractere:
2 088 caractere
Marime:
7.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!