Epoca piramidelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Primul rege al noului stat egiptean a fost legendarul Menes . Viata acestui prim conducator al Primei Dinastii , care a trait in jur de 3100 i.h. , este invaluita in mister si el este asemanat de unii istorici prin Na'rmer . Menes a fost conducator timp de multi ani pana la primii constructori ai marilor piramide din Dinastia a IV - a ( aprox . 2613-2494 i.h.), dar aceast perioada a marcat inceputul civilizatiei egiptene.

S-a dezvoltat un centru de administratie , tara fiind condusa de la Memphis . In acest timp, scrierea egipteana a inceput sa evolueze in stilul clasic , iar papirusul era folosit pentru scrierea textelor pe el . Odata cu extinderea lucrarilor de irigatii , Egiptul a devenit tot mai prosper . Mestesugarii produceau frumoase lucrari in piatra , bijuterii si mobila .

Aceasta a fost totodata si o perioada de lucrari artistice - un exemplu edificator este Piramida in Trepte de la Saqqara , mormantul lui Djoser , conducator din a treia dinastie . Proiectata de arhitectul si vizirul Imhotep , piramida se inalta in mai multe trepte , reprezentand o forma arhitectonica inovatoare , construita cu materiale si tehnici noi . Este cea mai veche constructie din piatra de aceste dimensiuni din lume .

Pana in vremea celei de A Patra Dinastii , regii erau ingrropati in piramide . Sneferu , primul conducator al acestei

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Epoca Piramidelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 042 cuvinte
Nr caractere:
5 565 caractere
Marime:
9.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
egipt, zei, piramide
Predat:
la liceu
Sus!