Comunismul

Extras din referat Cum descarc?

Subiectul conferintei mele pare neinteresant si chiar inactual. Cum de mai vorbim de o chestiune atat de elementara cand mii de autori, in mii de carti si in zeci de mii de articole, utilizand o imensa bogatie de izvoare, au explicat fenomenul? Atat de mult s-a tratat aceasta tema, incat astazi e de presupus ca nici cel mai indepartat om de viata politica nu poate sa nu cunoasca comunismul in trasaturile lui caracteristice.
Si totusi riscam afirmatia sa sustinem contrariul: cu toate ca aceasta organizatie dateaza de peste o suta de ani, cu toate ca a invins in Rusia Sovietica de peste o jumatate de secol si astazi stapaneste aproape jumatate din suprafata globului, cu toate ca asupra acestei ideologii s-au scris biblioteci intregi si continua sa se scrie in ritm halucinant, ca si cum n-ar exista altceva mai cunoscut pe lume decat marxism-leninismul, totusi lumea traieste cu o imagine eronata despre comunism. Ceea ce isi inchipuie ca e comunism, nu e comunism, iar ceea ce e comunism autentic, continua sa ramana un mister pentru imensa majoritate a oamenilor.
Pentru a ne convinge de acest adevar, dispunem de un argument decisiv: cum se face ca cu toata munca constiincioasa a atator experti in materie de comunism nu s-a descoperit pana acum remediul acestei boli mortale pentru civilizatia noastra? Cum se explica ca, cu toate ca exista excelente informatii asupra comunismului, totusi oamenii politici care au condus destinele omenirii in acest interval nu au fost in stare sa intocmeasca un sistem eficace de aparare contra acestei primejdii? Amenintarea creste de la zi la zi. Alte si alte popoare cad in robia comunismului. De la intemeierea comunismului si pana astazi, istoria comunismului constituie o serie neintrerupta de succese. E o fatalitate care impinge omenirea sub rotile monstruoasei tiranii comuniste, acea faimoasa "alunecare spre stanga" a istoriei? Au secat in asa masura izvoarele de inteligenta, de inspiratie si de energie ale Occidentului incat accepta cu resemnare, ca o scadenta inevitabila, guvernul mondial al dictaturii comuniste?
1. Comunismul nu e o doctrina
Comunismul poseda o doctrina, dar in structura lui intima nu este ceea ce se cheama filosofie sau doctrina marxista.
Realitatea refuza sa se incadreze in tiparele gandirii marxiste. Si e usor de demonstrat. 
1) Comunismul n-a biruit in nici o tara de inalt nivel industrial. Toate victoriile comuniste au avut loc in tari de tip agrar, cu o industrie in fasa sau nu suficient de dezvoltata ca sa poata caracteriza economia lor.


Fisiere in arhiva (2):

  • Comunismul.rtf
  • Comunismul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!