Civilizatia geto-dacica - Parte componenta a civilizatiei antice

Extras din referat Cum descarc?

Fiecare om are un inceput,o origine,de unde porneste dezvoltarea si cresterea sa.Inceputul nostrum sunt stamosii,care ne-au daruit viata,din generatie in generatie.Ei fac parte din popoarele antice.Ele la rindul lor se impart in tre categorii de popoare:popoare mediteraniene,de origine semita si indo-europene.Cele din urma sunt cele mai numeroase.Ei duceau un mod de viata deosebit de cel de azi.locuiau in triburi,in locuri fluviale,pentruca agricultura sa aiba o dezvoltare mult mai sporita,deoarece anume ea era ocupatia de baza.Evolutia politica era mai accelerate decit la popoarele straine.Mestesugul era cel mai infloritor.anume indo-europenii au realizat importante descoperiri in domeniul culturii,cum ar fi: scrisul,hirtia,calendarul,moneda,...
Sistemul religios characteristic acestora era monoteismul,adica recunosteau o singura divinitate.Au realizat constructii monumentale,ca:piramide,zidul chinezesc,capitelul leilor,gradinile suspendate,...
Din popoarele indo-europene fac parte si tracii,care erau raspinditi pe un vast teritoriu din S-E europei.Ei erau impartiti in doua categorii: tracii de nord,care erau formati din costoboti,tyrageti,carpi,greci si daci; si tracii de sud formati din:moesi,obreji si bosi.Neamul tracilor era cel mai numeros din lume dupa cel al inzilor.Ei erau cei mai viteji si mai puternici,insa din cauza neintelegerilor si a unui numar nelimitat de conducatori,puterea scadea.
Tracii duceau un mod de viata putin asemanator cu cel al popoarelor antice.Ei locuiau in sate mici,unele din ele fin amolasate pe locuri inalte,caredominauasupra imprejurimilor.
De obicei ele se intareau cu santuri umplute cu apa si valuri ridicate de pamint.In astfel de cetati cesele erau mai mare si mai temeinic construite.Satele intarite erau locurile de resedinta a sefilor de triburi si a oamenilor instariti.La inceput casele oamenilor simpli erau de tipulbordeielor,insa mai tirzriuau fost inlocuite de locuinte de lemn,din pari si birne cioplite,cu pereti lipiti si tencuiti cu lut,asezate pe temelii de piatra.


Fisiere in arhiva (1):

  • Civilizatia geto-dacica - Parte componenta a civilizatiei antice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă gratuit acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.


Hopa sus!