Cele 7 Minuni Ale Lumii

Extras din referat Cum descarc?

Este usor de recunoscut.
Este cea mai veche piramida.
Construita in jurul anului 2560 I. Hr. pt. faraonul Keops.
Cea mai inalta realizare a con Este una din Cele Sapte Minuni care mai exista inca intr-o forma aproape completa. structorilor de piramide din regatul Vechi al Egiptului.
Construirea piramidelor este un fenomen specific Egiptului Antic.
Piramida lui Hufu (Keops) este apogeul unui lung sir de evolutie a mormintelor.
Piramidele sunt simbolul regalitatii in Egiptul Antic.
Forma piramidei este legata de venerarea zeului soare Ra.
Construirea piramidei presupunea mai multe etape: *pregatirea terenului; *construirea piramidei care presupune mai multe teorii: folosind rampe care inconjurau constructia; folosirea unei singure rampe mobile; utilizarea schelelor; *imbracarea piramidelor cu blocuri de calcar alb; Dimensiunile piramidei: inaltime: 145, 75m. *unghiul de inclinatie: 54 grade si 54 de min.
*laturile: 229 m.
*suprafata: 5, 37 ha.
*nr. blocuri piatra: 2, 3 mil.
Intrarea in piramida prin nord.
Interiorul piramidei cuprinde: *coridoare interne *camere *camera mortuara *sarcofag *camere ascunse.
In1954 un tanar arheolog a descoperit un put exterior piramidei; in el a gasit o barca funerara.
2 Gradinile suspendate din babilon Sunt numite asa fiindca au plante cultivate la o anumita inaltime deasupra solului si radacinile copacilor sunt fixate intr-o terasa inalta si nu in pamint.
Nu au fost niciodata identificate in mod convingator si nici existenta lor n-a fost dovedita Babilonul a fost capitala tinutului Babilonia. Era situat langa fluviul Eufrat, la aproximativ 400 mile nord-est de Golful Persic si peste 600 mile la est de Mediterana, pe teritoriul de azi al Irakului.
Nabucodonosor al -II-lea, in imperiul sau a fost un neobosit constructor. el a pus o imensa forta de munca sa produca un numar. mare de caramizi din lut care au devenit: palate, temple, porti si marete ziduri de cetate.
In afara descrierilor facute de regi insisi, de mare folos este o compozitie cunoscuta sub numele de Timografia Babilonului. Ea este compusa din cinci tablite.
Sunt 5 scriitori importanti care ne-au lasat descrieri utile privind gradinile suspendate.
Savantii au ajuns la concluzia ca descrierea lui Diodor din Silicia provine partial dintr-o istorie pierduta.
Scriitorii pagani scriu despre gradinile suspendate asa: oricum, palatul lui Nabucodonosor era destul de bine pastrat in anul 323 I. Hr. pt. ca Alexandru cel Mare a murit acolo, in sala de tron. tablita intreaga, aflata acum la British Museum, este o copie tarzie de pe un manuscris, unde sunt listate 67 de specii de plante care se gaseau in gradinile regale.
Babilonul este cea mai mare cetate din Mesopotamia Antica, depasind chiar Ninivie. ocupand o suprafata de circa 850 hectare. Cetatea interioara a Babilonului era caracterizata printr-un amestec de maretie si ordine. Strazile erau trasate ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Cele 7 Minuni Ale Lumii - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!