Cauzele primului război mondial

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cauzele primului razboi mondial sunt complexe; evidentierea lor necesita analiza dezvoltarii lumii in a doua jumatate a secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, sub toate aspectele.

Dezvoltarea capitalista accelerata a unor tari europene occidentale, a S. U. A si, intr-o oarecare masura, a Japoniei, s-a facut in mod agresiv, inducand lupta pentru pietele de desfacere si sursele de materii prime.

Germania a cunoscut, dupa 1871, o dinamica economica remarcabila, iar S. U. A a trecut pe primul loc in lume la productia industriala. Chiar si Rusia, putere demografica si teritoriala, isi accelereaza industrializarea ca urmare a programelor de stat, initiate de catre tarul Nicolae al II-lea. -cele doua aliante: Tripa Alianta si Antanta au contribuit la declansarea si evolutia conflictului, la europenizarea si apoi mondializarea lui.

Nationalismul militant si problema nationala au transformat Balcanii intr-un adevarat butoi cu pulbere, gata sa se aprinda la cea mai mica scanteie.

Germania, in care traiau polonezi si danezi si care ocupase Alsacia si Lorena, viza patrunderea in estul si sud-estul Europei, generand conflicte pentru expansiunea in Balcani.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cauzele Primului Razboi Mondial
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
199 cuvinte
Nr caractere:
1 190 caractere
Marime:
7.01KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
razboi mondial, cauze
Predat:
la gimnaziu
Sus!