Cauzele Primului Razboi Mondial

Extras din referat Cum descarc?

Cauzele primului razboi mondial sunt complexe; evidentierea lor necesita analiza dezvoltarii lumii in a doua jumatate a secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, sub toate aspectele.
Dezvoltarea capitalista accelerata a unor tari europene occidentale, a S. U. A si, intr-o oarecare masura, a Japoniei, s-a facut in mod agresiv, inducand lupta pentru pietele de desfacere si sursele de materii prime.
Germania a cunoscut, dupa 1871, o dinamica economica remarcabila, iar S. U. A a trecut pe primul loc in lume la productia industriala. Chiar si Rusia, putere demografica si teritoriala, isi accelereaza industrializarea ca urmare a programelor de stat, initiate de catre tarul Nicolae al II-lea. -cele doua aliante: Tripa Alianta si Antanta au contribuit la declansarea si evolutia conflictului, la europenizarea si apoi mondializarea lui.
Nationalismul militant si problema nationala au transformat Balcanii intr-un adevarat butoi cu pulbere, gata sa se aprinda la cea mai mica scanteie.
Germania, in care traiau polonezi si danezi si care ocupase Alsacia si Lorena, viza patrunderea in estul si sud-estul Europei, generand conflicte pentru expansiunea in Balcani.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Cauzele Primului Razboi Mondial
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!