Castelul Blois Scara Exterioara Galeria Reginei Curtea Interioara

Extras din referat Cum descarc?

Castelul Blois este construit pe locul in care, inca din secolul IX, contii de Blois au construit o puternica fortareata. In timp, aceasta a cunoscut numeroase imbunatatiri, dar o dezvoltare deosebita a cunoscut in timpul lui Ludovic al XII lea, care, inspirandu se din stilul franco flamand, a pus mare pret pe cres-terea confortului. Aripa construita in timpul lui de aceiasi oameni care au ridicat Amboise se remarca prin juxtpunerea pietrei, caramizii si ardeziei. Stalpii rotunzi impodobiti cu flori de crini si hermine dau o nota de originalitate constructiei. Contribuie din plin la acest aspect si alti doi factori, respectiv Galeria reginei si somptuoasele gradini amenajate de acelasi artist al florilor care a lucrat si la Amboise, Pacello da Mercogliano.
Adevarata maretie i a fost data castelului Blois de regele Francois I, de numele caruia se leaga si construirea castelelor Amboise si Chambord. Una din aripile castelului Blois poarta numele acestui rege. Ea a fost construita in jurul anului 1515, intr Pe langa acoperisurile din ardezie si semineele magnific decorate, gasim aceasta galerie a reginei, foarte lunga si numeroase logii care, fara nici o indoiala se potriveau mult mai bine blandului climat italian decat iernilor geroase din Franta secolului XVI.
In timpul lui Francois I a fost construita si celebra scara octogonala care permite accesul in apartamentele regale situate la etajul I. Apartamentul regelui se compune din 5 camere, mobilierul si decorul fiind inspirate din Renastere. Un an mai tarziu, in 1516, Francois I a construit un nou bastiment a carui fatada a fost impodobita cu ferestre, balcoane si arcade care permiteau locuitorilor castelului sa admire gradinile lui Ludovic XII. Aceasta parte a castelului, decorata cu statui si o adevarata broderie in piatra nu avea nici un rol de aparare.
Castelul Blois, in ciuda frumusetii sale a avut o istorie sangeroasa. Aici, in 1524 a murit regina Claude. Tot aici, in decembrie 1588 a fost asasinat, din ordinul regelui Henri III, rivalul sau, ducele de Guise, pentru ca, dupa numai cateva zile, regina Catherina de Medicis sa- si gaseasca sfarsitul tot aici. Dar, nu intotdeauna, Blois a fost teatrul unor evenimente sangeroase. Aici, ca si la Amboise, s - au organizat baluri, serbari, mai ales ca, pentru un timp Blois a fost adevarata capitala a Frantei. Explicatia: foarte simpla. Ludovic XII s a nascut la Blois, a fost foarte atasat de orasul sau si, odata ajuns rege, in 1498, si a instalat resedinta aici. - 12 - Castelul Amboise, noaptea Curtea interioara de la Blois - 13 - Asasinarea ducelui de Guise ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Castelul Blois Scara Exterioara Galeria Reginei Curtea Interioara
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!