Castele din România

Extras din referat Cum descarc?

Fortificatie medievala, initial cu rol militar, construita intre anii 1377-1382.A functionat si ca punct vamal. Plan patrulater neregulat cu 4 turnuri, adaptat formei terenului. Transformata in sec. XVII cand i se adauga elemente decorative specifice Renasterii. A fost pentru o perioada de timp in posesiunea domnitorului muntean Mircea cel Batran si a urmasilor sai.
Magna Curia - DEVA
Construit in anul 1621 si refacut in anul 1750, este unul dintre putinele castele in stil baroc pastrate pana in zilele noastre.
Castelul Corvinestilor - HUNEDOARA 
Cel mai complex ansamblu de arhitectura civila fortificata din Evul Mediu in Romania.Construit de Iancu de Hunedoara in prima jumatate a sec. al XV-lea peste o fortareata de sec. XIV si completat de Matei Corvin in a doua jumatate a sec. al XV-lea.Monument de o deosebita valoare istorica si artistica. Castelul Corvinestilor sau Castelul Huniazilor este un castel din Hunedoara, Transilvania. A fost ridicat in secolul XIV de catre Iancu de Hunedoara, pe locul unei vechi intarituri, pe o stanca la picioarele careia curge paraul Zlasti. Castelul este o constructie impunatoare, cu acoperisuri inalte si divers colorate, cu turnuri si turnulete, ferestre si balcoane impodobite cu dantelara pietrei cioplite.
Castelul Bethlen Cris - SATU MARE
Resedinta nobiliara, construita in anul 1794, pe locul vechii cetati.Transfor-mata partial in anul 1894, cladirea este astazi sediul Muzeului Orase-nesc de Istorie.
Castelul Bethlen Cris - MURES
Castel construit in stilul Renasterii transilvanene, intre sec. XVI - XVII.Incinta fortificata, de plan patrat cu turnuri in forma de pana, octogonale la par tea superioara (sec. XVII), cuprinde o resedinta nobiliara cu doua nivele (1559), prevazuta cu o loggie la etaj, la care urca o scara de onoare, adaugata in sec. XVII, si un turn circular (Turnul arcasilor) care adapostea spatii de locuit. Ansamblul este completat de un corp rezidential amplasat pe latura de est a incintei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Castele din Romania.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!