Carl Gustaf Emil Mannerheim

Extras din referat Cum descarc?

Carl Gustaf Emil Mannerheim (AFI: [karl gust?v emil m?nerheim]) (4 iunie 1867-28 ianuarie 1951) a fost un militar si politician finlandez. A fost cel de al saselea presedinte al Finlandei (1944 1946). Si-a inceput cariera militara in Armata Imperiala Rusa, devenind conducator al armatei in timpul razboiului civil finlandez din 1918 si apoi in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. Este primul si singurul care a primit titlul de Maresal al Finlandei.
Mannerheim s-a nascut in Askainen, in Finlanda, intr-o familie fino-suedeza cu radacini daneze care a fost innobilata in 1768. Tatal acestuia, Contele Carl Robert, a fost poet si om de afaceri. Afacerile nu au mers bine si dupa un timp a dat faliment, dupa care a mers la Paris unde a dus o viata de artist. Mama sa, Hedvig Charlotta von Julin, a fost fiica unui om bogat, Johan Jacob von Julin ce era proprietarul companiei Fiskars. Fiind cel de al treilea fiu Mannerheim mosteneste titlul de Baron (Vapaaherra in finlandeza; doar fiul cel mare mostenea titlul de Conte). In 1881 mama sa moare lasand cei sapte copii in grija rudelor. Unchiul din partea mamei, Albert von Julin, ii va fi tutore lui Mannerheim. Datorita inrautatiri situatiei materiale a familiei, Mannerheim a fost trimis la o scoala militara in Hamina, la varsta de 15 ani. Mai tarziu a fost exmatriculat pentru motive disciplinare in 1886. Dupa aceea absolva Liceul Privat din Helsinki, trecand admiterea la universitate in iunie 1887. Imediat dupa aceea a plecat la Sankt Petersburg, unde a fost admis la Scoala de Cavalerie Nicolae. In aceea vreme Finlanda era un Mare Ducat in uniune personala cu Rusia. Promoveaza in 1889 si este avansat la gradul de cornet, lucrand in Polonia la un regiment de dragoni.
Pe urma, in ianuarie 1891, Mannerheim a fost transferat sa lucreze in Garda de Cavaleri a Majestatii Sale Maria Feodorovna in Sankt Petersburg. Familia sa a aranjat pentru el sa se insoare cu Anastasie Arapova (1872-1936), fiica generalului maior Nikolai Arapov, in mare masura din motive economice. Au avut impreuna doua fiice, Anastasie (1893-1977) si Sophie (1895-1963). Casnicia s-a sfarsit in mod neoficial in 1902 si apoi cu un divort formal in 1919. Mannerheim a slujit in Garda de Cavaleri pana in 1904. Mannerheim a devenit un expert in cai, cumparand cai pentru armata. In octombrie 1904 a fost trasferat la regimentul 52 Nejin de dragoni in Manciuria unde a fost avansat ca locotenent-colonel. Mannerheim a luptat in razboiul ruso-japonez si a fost avansat la gradul de colonel pentru curajul in batalia de la Mukden.
La intorcerea din razboi, Mannerheim a petrecut un timp in Finlanda si Suedia 1905-1906. Ca reprezentant al ramurii de baron a familiei sale a participat la ultima intrunire a Dietei Finlandeze. De asemenea a condus o expeditie in China, calatorind de la Taskent la Kasgar din iulie in octombrie 1906, cu omul de stiinta francez, Paul Pelliot. La scurt timp a condus o alta expeditie in toamna anului 1908. In ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Carl Gustaf Emil Mannerheim
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!