Asasinarea lui Kennedy

Extras din referat Cum descarc?

Dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial a inceput o noua epoca, epoca razboiului rece intre Vest si Est. America era cea mai puternica tara capitalista fata de restul lumii vestice, de aceea avea nevoie de un nou conducator dinamic. John Fitzgerald Kennedy a fost presedinte al S.U.A instalat in functie in 1961 si a fost mai putin de trei ani la conducerea presedentiei.
Se pare ca ar exista doua perspective teoretice care afecteaza in mod curent modul de intelegere al publicului asupra asasinarii lui John F. Kennedy. Ambele insa distorsioneaza realitatea cu privire la asasinat, aceasta fiind o greseala capitala a aparatului executiv.
Prima dintre teorii, sursa de informatie pentru numeroase carti conspirative, detaliaza un complot impotriva lui Kennedy, constand dintr-o grupare marginala, care de obicei include Mafia sau o miscare anti-Castro (sau chiar pro-Castro), cateodata cu suportul catorva agenti renegati CIA. Aceasta teorie, care a fost pusa in circulatie inca din anii '70, pare a avea o functie particulara in modelarea perceptiei noastre asupra asasinatului si a evenimentelor ce-l inconjoara.
O a doua teorie, care devine din ce in ce mai dominanta, admite faptul ca ar fi existat intr-adevar o musamalizare oficiala a asasinatului, dar ca aceasta musamalizare ar fi benevola poporului american, si construita spontan pentru a evita o confruntare cu Uniunea Sovietica sau Cuba, care erau suspectate de unii de la putere a fi adevaratii asasini. O variatie recenta a acestei teorii sustine faptul ca aceasta musamalizare a fost realizata pentru a proteja publicul de consecintele politicii depravate externe a fratilor Kennedy. Aceasta variatie argumenteaza faptul ca in timp ce Oswald a fost singurul asasin, Castro poate l-a influentat. Dar totul se reduce la o nemiloasa persecutie a Razboiului Rece din partea familiei Kennedy, adesea impotriva sfaturilor temperate a altor puteri din cadrul statului.
John F. Kennedy a fost erou al Razboiului din Pacific, a adoptat politica noilor frontiere si a intrat in lumea politicii ca un campion al unei Americi puternice. A urmarit adoptarea unor masuri de inlaturare a discriminarii rasiale si de promovare a deschiderii in politica externa. El a propus americanilor sa atinga o ,,dubla frontiera'': o mai mare dreptate sociala. Denumirea ,,dubla frontiera'' amintea de curajul si vointa vechilor colonisti care au dus frontiera S.U.A. pana la Oceanul Pacific. A devenit cel de-al 35-lea presedinte al tarii, iar pe durata mandatului sau, a dovedit ca era un conducator puternic, devenind un erou modern al poporului american, indiferent de situatiile pe care a fost chemat sa le abordeze,cum ar fi Razboiul din Vietnam, criza din Cuba, programul Apollo. Visul sau a fost curmat insa de glontul ucigas, multe intrebari ramanand si acum fara raspuns.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asasinarea lui Kennedy.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Books:
"Programmed to kill" Lee Harvey Oswald, the Soviet KGB, and the Kennedy assassination - by Pacepa
"Killing Kennedy 
The End of Camelot" by Bill OReilly and Martin Dugard
"JFK 11.22.63" by Stephen King


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!