Artileria Antiaeriana Romana In Campania Militara Din Anul 1942

Extras din referat Cum descarc?

Campania anului 1942 a insemnat pentru artileria antiaeriana romana mari incercari in focul luptelor ce au avut loc cu aviatia inamica, indeosebi in apararea antiaeriana a trupelor terestre, care au actionat, in primul rand in batalia de la Co- Capacitatea de lupta a unitatilor de artilerie antiaeriana a fost, in anul 1942, in crestere prin numarul bateriilor de tunuri intrate in dotare si devenise operative sursa de inzestrare a contituit-o atat productia de interna cat si materialul livrat de germani. Acesta din urma a fost asigurat in baza protocolului incheiat la 30 aeriana german dispus in apararea Ploiestiului si zonei petrolifere, respectiv, 18 baterii de 88mm, 12 baterii de 20mm, 3 baterii de proiectoare, 3 companii baloane de protectie si reteaua de transmisiuni.
Forta combativa a regimentelor de artilerie antiaeriena a crescut, insa si prin primirea din productia interna de armament a 11 baterii de 75mm Vickers, dotate cu aparate centrale de tragere Bungescu, precum si a 7 baterii de 37 mm Rhm, toate fabricate la Uzinele Astra-Brasov, Arad, Cugir etc.
Tot in cursul anului 1942, au devenit operative inca 4 baterii de proiectoare 3 companii de baloane de protectie si 3 baterii Oerlikon.
pentru apararea obiectivelor de pe teritoriul national In cursul anului 1942, indeosebi in partea a doua a acestuia, desi frontul trupelor terestre a ajuns in zone foarte indepartate de granitele tarii, totusi inami- cul aerian a fost deosebit de activ. Astfel, amintind doar actiunile mai importante ale aviatiei inamice este ilustrativ faptul ca, de pilda, in luna mai 1942, atacurile sovietice ce s-au executat in zilele de 3, 4, 6, 8, 10, 20, 22, 24, 25 si 28 ale lunii au vizat lovirea unor localitati si dispozitive de lupta, printre care Sulina (18 bombe), Constanta (5 bombe), Tulcea inclusiv postul de comanda al Divizionul 13 artilerie antiaeriana cu 4 bombe si Valcov (9 bombe), Sf. Gheorghe si Tighina (6 bombe), la care s-au adaugat Nicolaev, Golta, Tiraspol si alte puncte sensibile din apropierea frontului.
Important de consemnat este faptul ca, la 12 iunie 1942, s-a executat pri- mul raid al aviatiei americane in spatiul aerian al Romaniei, vizand orasul Ploiesti cu un grup de 12 avioane de tipul B-24 venite din Sudan cu aterizare in- termediara la Cairo (actiunea denumita codificat HALPRO) Incepand cu 1august1942 denumirea unitatilor si subunitatilor de artilerie antiaeriana s-a modificat, gruparile numindu-se regimente, iar grupurile numindu- se divizioane de artilerie antiaeriena.
De remarcat este faptul ca, la 1 octombrie 1942, ca urmare a incalcarii de catre aviatia maghiara a spatiului aerian romanesc, din ordinul maresalul Ion An- tonescu, a luat fiinta Gruparea de artilerie antiaeriana Ardealul in compunearea Brigazii 1 artilerie antiaeriana cu misiunea de a executa apararea antiaeriana a centrelor si punctelor sensibile de la Brasov, Tohan, Fagaras si Resita. Batalia Stalingradului. Actiunile artileriei antiaeriene in timpul ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Artileria Antiaeriana Romana In Campania Militara Din Anul 1942
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!