Arme La Romani

Extras din referat Cum descarc?

Echipamentul esential era format din coif (cassis), armura (lorica segmentata), sabie cu 2 taisuri (gladius), sulita de lungime medie pt. aruncare (pilium), scutul (scutum) si sandale.
Armura se numea lorica segmentata, fiind formata din mai multe lame din bronz suprapuse. Se purta de aseamenea si camasa de zale.
Era de dimensiuni mici (aprox 50cm), fiind astfel mult mai usor de manuit decat una grea, necesitand si mai putina forta si energie.
Se compunea dintr-un varf ascutit de metal asezat pe un suport de lemn. Sulita, lunga de 2m, era aruncata spre adversar putand sa zdrobeasca scutul acestuia, facandu-l mult mai vulnerabil in fata mortii.
Apararea frontala a soldatului roman era oferita de scutum. Acesta era fie rotund, din bronz, fie oval, dreptunghiular, de lemn, iar mai tarziu urma sa fie semicilindric sau hexagonal.
In lupta, soldatii mai purtau si o mantie rosie in timpul luptei. Aceasta tinea caldura si inducea frica in ochii inamicului.
Un soldat nu era nimic fara incaltaminte. In acele timpuri, aveau sandale.
Aceastea erau rezistente si usor de reparat.
Multi soldati nu apucau sa vada oamenii pe care ii omorau. Acestia erau artileristii. Omorau dusmanii de la zeci de metrii de departare. Cele mai importante arme de artilerie erau: Catapulta Catapulta dispunea de un arc care cand era desprins arunca pietre de dimensiuni mari, de multe ori pt. a distruge zidurile oraselor.
Scorpio-ul se asemana cu un arc din Evul Mediu. Acesta arunca o sageata prin tragerea inapoi a unei coarde si apoi prin despridere brusca.
Nota: Armele de artilerie nu se limitau doar la pietre, folosind mai multe tipuri de munitie. Se mai foloseau si bile in flacari din smoala.
TacticI In timpul luptei, soldatii romani stateau cu scurile in fata, cot la cot, cei din spate urmandui in siruri cu scuturile ridicate deasupra capului celui din fata. Aceasta tactica se numea testoasa. Grupul de romani care avansa era astfel era protejat impotriva artileriei.
Soldatii se oboseau foarte usor in timpul unei batalii. Romanii au rezolvat aceasta problema. Soldatul lupta in primul rand doar 15 minute, dupa care se retragea lasand locul unui soldat odihnit.
O tactica folosita pentru cucerirea oraselor era izolarea totala. Orasul asediat era inconjurat de artilerie si soldati, asteptandu-se astfel terminarea proviziilor. Totusi, daca asteptarea dura un timp indelungat, romanii construiau turnuri de asediu cu ajutorul carora puteau escalada cu usurinta zidurile orasului.
Dar cea mai importanta tactica a romanilor era antrenamentul. Romanii erau instruiti pentru a lupta greu si pt. a improviza. Fiecare soldat era instruit ca un inginer.
UNITATEA soldatilor romani era motivul pentru care Imperiul era victorios in cuceririle militare. Soldatii erau apropiati unul de celalalt, fiecare gandindu-se la cel de langa el ca la un frate. Daca ar fi fugit din lupta, ar fi similar cu abandonarea familiei, un fapt imposibil de conceput. Prin ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Arme La Romani
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!