Amerigo Vespucci

Extras din referat Cum descarc?

Amerigo Vespucci a fost unul dintre cei mai mari navigatori ai tuturor timpurilor. Nascut in Florenta, pe 9 martie 1454, a imbratisat arta navigarii, cartografia si geografia. Devine interesat de calatoriile lui Cristofor Columb si, dupa mai multe incercari de a descoperii un pasaj spre Asia, isi da seama ca poate deveni marinar.
A participat la numeroase expeditii (1499, 1501, 1503-1504, 1505-1507) ca amator si cartograf. A descoperit Brazilia pe 27 iunie 1499 si a navigat pe fluviul Amazon, descriind locurile noi. Era primul European care a ajuns in America de Sud. Expeditia avea sa-l faca pe Vespucci faimos, deoarece descoperise un nou continent. Vespucci era convins ca nu ajunsese in Asia.
A fost primul explorator care a cercetat aproximativ 6000 de mile de coasta apartinand astazi Argentinei, Uruguayului, Braziliei, a observat existenta curentului ecuatorial, a descoperit fluviile Amazon, Pavia si La Plata. Dar, ce este mai important-a descoperit America.
In cinstea lui continentul ii poarta numele. Incepand din anul 1507, America apare in lucrarea geografului loren Martin Waldseemiiler, intitulata Cosmographical Introduction, iar din 1515 pe globul lui Johannes Schoner.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Amerigo Vespucci
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!