Al Doilea Razboi Mondial Victoriile Coalitiei Antifasciste In Extremul Orient Si Pacific Capitularea

Extras din referat Cum descarc?

-cand sfarsitul razboiului era pe aproape s-au produs doua bombardamente atomice la Hirishima (6 august 1945) si Nakasaki (9 august 1945) -atunci lua sfarsit cea mai mare conflagratie mondiala a secolului nostru la care au participat 61 de natiuni si 110 milioane de oameni sub arme -victoria s-a datorat in mare parte formarii coalitiei Natiunilor Unite si miscaii de rezistenta a popoarelor -dupa victoria aeronavala din insulele Midway, americanii decid sa duca o campanie non-stop impotriva Japoniei -sub conducerea generalului Marshall si a amiralilor King, MacArthur si Nimitz incepe Operatiunea Watchtower -in aceasta zona americanii dispuneau de 3 portavioane, un cuirasat, 18 distrugatoare si 8 crucisatoare iar forta de asalt este de 19. 000 de oameni fata de japonezi care dispuneau de 3 portavioane, 3 cuirasate, 16 crucisatoare si 31 de distrugatoare iar 36. 000 de oameni se aflau in garnizoanele de pe insula -batalia aeronavala se desfasoara intre 8 si 9 august 1942 iar Mikava nu reuseste sa impiedice actiunile infanteristilor lui Vandergrift care la 17 august pun in functiune aerodromurile de pe insula -o noua batalie aeronavala incepe la 24 august in largul arhipelagului Stewart unde japonezii pierd un portavion, un crucisator si un distrugator iar portavionul american Enterprise este avariat -in cursul luptei, pe insula debarca un nou contingent de soldati japonezi care dau nastere la un razboi de uzura care va dura 6 luni -la propunerea amiralului Yamamoto, generalul Tojo evacueaza in cursul noptii de 7 spre 8 februarie 1943, 10. 330 de ofiteri si soldati de pe insula, pierzand doar un distrugator si 18 avioane -din acest moment generalul Patch poate cucerii insula fara probleme -in aceasta campanie americanii vor pierde 2 portavioane, 8 crucisatoare si 14 distrugatoare iar japonezii un portavion, 2 cuirasate, 4 crucisatoare, 11 distrugatoare si 6 submarine -in primavara anului 1943 in vest MacArthur sprijinit de Flota a-3-a a amiralului Halsey inainteza din Noua Guinee spre Filipine iar in est Nimitz care dispunea de Flota a-5-a a amiralului Spruance, de 9 divizii americane si de infanteria maritima va ajunge din insulele Gilbert in Formosa prin atolurile Tarawa, Makin, Kwajalein, Majuro, Eniwetok Guam, Tinian si Saipan -lupta se va da intre MacArthur si Nimitz pe de o parte si amiralul Yamamoto, principalul lor adversar, pe de alta parte -la 7 aprilie sub comanda generalului Yamamoto se declanseaza o actiune de bombardare a concentralilor navale si aeriene din zonele Port Moresby si Noua Guinee, actiunea soldandu-se cu un esec -la 18 aprilie, 18 avioane de tip P 38 decoleaza in directia insulei Bougainville pentru a intercepta si distruge escadra de 8 avioane japoneze in care se afla amiralul Yamamoto -la 19 aprilir, japonezii descopera cadavrul amiralului iar moartea acestuia reprezinta o adevarata catastrofa in Japonia -din mai si pana in august ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Al Doilea Razboi Mondial Victoriile Coalitiei Antifasciste In Extremul Orient Si Pacific Capitularea
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!