Adolf Hitler - Un Artizan al Mortii

Extras din referat Cum descarc?

Adolf Hitler si-a inceput viata la ora sase si jumatate a serii de 20 aprilie 1889, in Gastof zum Pommer, un han din oraselul Braunau, pe Inn, rau care formeaza frontiera intre Austria si Bavaria.
Europa in care se nastea si pe care avea, intr-o zi s-o devasteze dadea, in acea epoca, o extraordinara impresie de stabilitate, de permanenta, Imperiul habsburgic (in care traia tatal sau ocupand postul de functionar subaltern) supravietuise evenimentelor din 1860, pierderii provinciilor sale italiene, infrangerii in fata Prusiei si chiar si transformarii vechiului imperiu in monarhia dubla Austro-Ungara. Casa de habsburg, cea mai veche dintre familiile regale, rezistase turcilor, revolutiei franceze , lui Napoleon si putea fi, deci, consiferata, in mod justificat, o garantie in perspectiva continuitatii. Imparatul Frantz-Iosif isi celebrase cel de-al 40-lea an de domnie si avea sa mai domneasca inca mai bine de un sfert de secol. 
Cele trei republici pe care Hitler urma sa le distruga mai tarziu, Austria tratatului de la Saint-Germain-en-Laye, Cehoslovacia si Polonia, nu existau inca. Europa centrala si cea orientala erau impartite intre patru mari imperii, al Habsburgilor, al Hohenzollerilor, al Romanovilor si al Semilunii. 
Adolf a fost cel de-al treilea copil rezultat in urma casatoriei lui Alois Hitler si nepoata sa Klara Polzl. Acesta a fost un copil problema inca de la inceput, certandu-se in nenumarate randuri cu tatal sau, posibil din lipsa rezultatelor bune la scoala. Adolf ura scoala si isi dispretuia profesorii, criticandu-i foarte dur. In timpul unor intruniri de la Cartierul sau General, cu ocazia unor convorbiri amicale ce au fost inregistrate pentru posteritate, Hitler inca vorbea cu dispret despre profesorii sai: ,,N-aveau nici un fel de simpatie pentru tineri, singura lor preocupare era sa ne indoape creierul, sa faca din noi maimute erudite, asemanatoare lor. Daca un elev dovedea chiar si cea mai mica trasatura de originalitate, il persecutau fara intrerupere si singurii elevi model pe care i-am cunoscut vreodata au devenit niste ratati la iesirea din scoala".
Hitler a avut cuvinte de lauda doar pentru unul dintre profesorii lui, profesorul Leopold Potsch de istorie, profesor care in urma spuselor lui Hitler din ,,Mein kampf" acesta a exercitat o influenta importanta asupra lui.
Hitler a parasit definitiv scoala in 1905, mama sa, vaduva in varsta de 46 de ani, a vandut casa de la leopolding si s-au mutat initial intr-un mic apartament din Lintz si dupa aceea in 1907, la Urfahrt, o suburbie a Linzului. Adolf era un copil incapatanat, cu toate ca isi iubea mama si o respecta, el refuza sa munceasca pentru as castiga existenta. Adolf isi petrece urmatorii doi ani stand in casa, visand ca intr-o zi sa devina un artist sau arhitect care sa reconstruiasca Linzul.
In urma calatoriei sale in Viena din anul 1906, Adolf se intoarce un om schimbat, dornic de afirmare si hotarat mai mult ca niciodata sa lucreze din greu ca sa se poata inscrie la Academia de Arte Frumoase. In urma nenumaratelor refuzuri care le primeste atunci cand a dorit sa se inscrie la Academia de Arte Frumoase si Scoala de Arhitectura, Hitler primeste o lovitura in amorul propriu, neputand accepta acest lucru el se inchide mai mult in sine si pleaca de rusine de langa amicul sau Kubizek. Hitler decide sa isi piarda urma in urmatorii cinci ani, lucrand la inceput ca salahor si dupa ca desenator marunt si acuarelist, duce o viata precara, putinii oameni care l-au cunoscut in acea vreme considerandu-l un om instabil, sinistru si inchis. 
Totusi, acestui ani vienezi au marcat intr-un mod de netanguit spiritul si caracterul viitorului dictator, dupa cum spune chiar el: ,,Voi adauga ca in aceasta perioada au prins forma in mine conceptiile si viziunile ce aveau sa-mi calauzeasca actiunile. De atunci inainte, n-am mai avut decat putine lucruri de adaugat, nimic de schimbat in felul meu de a gandi..." Viena a fost si a ramas pentru mine cea mai dura scoala, dar si cea mai frumoasa din viata mea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Adolf Hitler - Un Artizan al Mortii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!