Adolf Hitler Si Al Doilea Razboi Mondial

Extras din referat Cum descarc?

Dupa asasinarea lui Franz Ferdinand, si declansarea Primului Razboi Mondial, Hitler se inroleaza in armata Bavariana.
Sfarsitul razboiului, si infrangerea fortelor germane, au declansat revolutia comunista, organizata si condusa de evrei.
Veteranii, din urma Primului Razboi Mondial au infiintat o organizatie paramilitara numita Camasile Negre, O urmare a infrangerii Germaniei a fost prabusirea monarhiei, fiind inlocuita de republica, formandu-se Republica Weimar.
O alta consecinta o reprezinta tratatul de la Versailles, care obliga Germania sa plateasca toate pierderile din timpul razboiului, deasemenea concesiona toate coloniile si unele teritotii germane.
Dupa razboi Hitler a fost recrutat in serviciul secret german, fiind insarcinat sa supravegheze si sa se infiltreze printre membrii Partidului Muncitorilor Germani. In timp, datorita talentului oratoric si a influentei politice, a fost desemnat conducatorul fostului Partid al Muncitorilor Germani care fusese redenumit Partidul Muncitorilor Germani National Socialist, deasemenea zwastica a fost adoptata ca simbol al partidului.
Hitler (30 octombrie 1923) acuza guvernul Bavarian ca fiind extremist, pe data de 31 octombrie marsaluind spre capitala Bavariei insotit de 2000 de membrii ai Camasilor Negre, pentru a inlatura puterea. Revolta este inabusita, Hitler fiind arestat si condamnat la 5 ani de inchisoare. Nu a fost imprizonierat decat 9 luni, in acest timp relizand cartea Mein Kampf. Cartea este auto-biografica, deasemenea este descrisa si ura fata de slavi si evrei a lui Hitler, fiind vanduta in peste 5 milioane de exemplare.
Dupa ce a fost eliberat, s-a implicat in politica, sustinand zeci de discursuri, astfel la alegerile din anul 1930, a obtinut 30% din voturi, fiindu-i oferita functia de cancelar, fiind numit in ianuarie 1933. Dupa moartea lui Paul von Hindenburg, din august 1934, Hitler l-a inlocuit, preluand conducerea tarii.
In 1937 a avut loc Conferinta FAhrer, in timpul careia Hitler si-a expus ideile referitoare la cucerirea lumii, cei care s-au opus fiind demisi.
In 1938 ordona anexarea Austriei si a Sudetenlandului la Germania, invadand Polonia pe 1 septembrie 1939. In 1939 au mai fost cucerite si Belgia, Danemarca, Olanda si alte tari Europene.
Anglia si Franta declara razboi Germaniei iar Italia condusa de Mussolini, i se aliaza.
Pentru a asigura pace cu Rusia, Hitler si Stalin incheie un tratat de neagresiune. In ciuda acestuia Germania ataca URSS in 1941. Infrangerile succesive de la Moscova (decembrie 1941) si de la Stalingrad (1942 - 1943), deasemenea si infrangerea aramatei a 6 - a, conduc la retragerea germanilor.
Spre sfarsitul razboiului, USA se alieaza cu Anglia, Franta fiind eliberata, deasemenea si alte teritorii Europene.
Pe data de 30 aprilie 1945 Hitler se sinucide impreuna cu sotia sa Eva Braun.
In Italia Mussolini este ucis de revolutionari, iar Japonia, care se aliase cu ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Adolf Hitler Si Al Doilea Razboi Mondial
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!