Uniforma Elevilor Școlii Pregătitoare de Ofițeri de Aeronautică

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2158
Mărime: 16.50KB (arhivat)
Publicat de: Teodor Rădulescu
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Vestonul era tăiat la fel cu cel ofiţeresc, de aceeaşi culoare, contraepoleţii de stofă, uşor întăriţicu petliţă portocalie pe guler. El se încheia cu 4 nasturi metalici de aviaţie. Pantalonul era lung, de aceeaşi culoare şi tăietură ca şi cel ofiţeresc. Bluza-cămaşă era confecționată din postav, flanel sau pânză de culoare gris-bleu, format ca bluza cercetaşilor, având două buzunare sus, guler răsfrânt, epoleţi de stofă şi mâneci încheiate cu nasturi de culoare. Beretul era albastru marin, la fel ca cel ofiţeresc. Şapcaavea acelaşi format ca la ofiţeri, însă cu emblemă brodată cu mătase galbenă. Centura de piele cu baionetă, prinsă în cataramă de piele. Mantaua avea acelaşi format şi culoare ca la ofiţeri, putându-se încheia la gât. Însemnele gradului se purtau pe mâneca stângă, întocmai ca la marină.

Ţinutele elevilor în Şcoala militară erau: de oraş şi de ceremonie, și se compuneau din: şapcă, veston, pantaloni lungi, ghete, baionetă (în front), centură de campanie cu baionetă în oraş, cămaşă şi guler de culoare gris-bleu în oraş şi albe la ceremonii, cravată neagră înodată, manta cu o cusătură de piele pe deasupra. Ţinutele de şcoală şi zbor se compuneau din: beret, bluză, pantaloni scurţi cu centură de piele, ghete cu moletiere, baionetă (în front), manta închisă la gât, efecte speciale în zbor şi în avion.

Ţinuta eleviilor şcolilor tehnice era la fel cu cea a elevilor şcolii pregătitoare, cu următoarele deosebiri: vestonul era închis la gât la fel ca cel al reangajaţilor tereştrii, având epoletul de postav înconjurat cu şnur de mătase portocaliuși bentiţă violetă. Şapca nu avea bandă de mătase, iar emblema este brodată cu mătase. Purtau pantaloni şi ghete. Mantaua era închisă la gât precum cea a reangajaţilor tereştrii.

Uniforma Elevilor Școlii Navale.

Sacoul confecționat din postav, albastru marin închis, avea aceleași dimensiuni și aceeași croială ca cele prescrise la ofițeri cu unele deosebiri: pe mânecă erau cusuți în față de-a lungul cusăturii orizontale a manșetei, la 9 cm depărtare de marginea inferioară, 4 nasturi mari de marină de 23 mm diametru. Primul nasture se coase la colțul manșetei, următorii la 40 mm depărtare unul de altul. Pe umăr se aplica contra-epoletele de elev.

Bluza de vară era la fel ca cea ofițerească iar pe umăr se aplica contra-epoletele de elev.

Pantalonii de postav albastru-marin erau din același material (postav) ca și sacoul și aveau croiala dreaptă. Aceștia erau lungi până la tocul ghetei și prevăzuți cu două buzunare de-a lungul cusăturilor laterale. Pantalonii de vară erau din pânză sau dril alb, identic cu cel de postav.

Bluza marinărească pentru ținuta de iarnă era din postav albastru-marin, după modelul bluzei prevăzute pentru trupă. Gulerul marinar era din același postav ca și bluza și era prevăzut cu cele 3 șireturi albe. Bluza era resfrântă la marginea de jos și avea un șiret cu care se strângea în talie. Bluza marinărească pentru ținuta de vară era la fel cu cea de iarnă, însă din pânză de culoare albă. Pe brațul stâng al bluzei de postav și al celei de vară se aplica semnul distinctiv.

Pantalonii marinărești erau din același postav albastru-marin ca și bluza, de croială marinărească (trupă) fără buzunare. La ținuta de vară pantalonii erau de aceeași croială, însă din pânză albă.

Mantaua era din postav albastru-marin de aceeași croială ca mantaua ofițerească și era prevăzută pe umeri cu contra-epoletele de elev. În front mantaua se purta închisă. Buzunarul stâng era tăiat pentru a permite trecerea atârnătorilor pumnalului. Mantaua pentru ținuta de școală era aceeași, însă era din postav de trupă și se încheia complet.

Preview document

Uniforma Elevilor Școlii Pregătitoare de Ofițeri de Aeronautică - Pagina 1
Uniforma Elevilor Școlii Pregătitoare de Ofițeri de Aeronautică - Pagina 2
Uniforma Elevilor Școlii Pregătitoare de Ofițeri de Aeronautică - Pagina 3
Uniforma Elevilor Școlii Pregătitoare de Ofițeri de Aeronautică - Pagina 4
Uniforma Elevilor Școlii Pregătitoare de Ofițeri de Aeronautică - Pagina 5
Uniforma Elevilor Școlii Pregătitoare de Ofițeri de Aeronautică - Pagina 6
Uniforma Elevilor Școlii Pregătitoare de Ofițeri de Aeronautică - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Uniforma Elevilor Scolii Pregatitoare de Ofiteri de Aeronautica.docx

Ai nevoie de altceva?