Structura secretariatului CC al PCR intre anii 1954

Extras din referat Cum descarc?

In faza initiala, Secretariatul Comitetului Central al PCR (C.C.) a fost definit drept institutia care ,,duce munca curenta, de zi cu zi". Din aceasta cauza, in primii ani de dupa 1944 s-a stabilit ca trebuia sa aiba sedinte de doua ori pe saptamana - adica mai des decat Biroul Politic. Aici, desigur, a fost urmarit un model comun, fiindca aceste reguli sunt valabile si in cazul altor partide comuniste din celelalte tari socialiste. Cativa ani mai tarziu, aceasta hotarare a fost modificata, iar sedintele se desfasurau numai o data pe saptamana, la fel si ca si in cazul Biroului Politic, din 1954. In deceniul urmator, sedintele Secretariatului C.C. au fost din ce in ce mai rare, iar in ultimii ani ai regimului lui Gheorghiu-Dej au devenit chiar exceptionale: in tot anul 1964 au avut loc numai patru.
Munca de zi cu zi a aparatului de partid o coordona nu institutia Secretariatului, ci secretarii, fiecare in propriul sau domeniu de activitate. Situatia a fost identica in cazul acelor partide comuniste unde:
- Secretariatul avea sedinte relativ rar, o data-de doua ori pe luna


Fisiere in arhiva (1):

  • Structura secretariatului CC al PCR intre anii 1954.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!