Nicolae Titulescu

Extras din referat Cum descarc?

Nicolae Titulescu s-a nascut la 4 martie 1882, la Craiova, in familia unui avocat. A urmat scoala primara si liceul in orasul sau natal, absolvind examenul de bacalaureat in 1900, cu diploma de cel mai bun elev al liceului ,,Carol I"  A plecat din tara pentru a studia la Facultatea de Drept din Paris. A incheiat doctoratul in drept cum laude in 1904 sustinand teza intitulata Essai sur une theorie generale de droits eventueles. Pe cand studia la Paris, Titulescu frecventa adesea dezbaterile din Camera Deputatilor unde cativa dintre marii oratori ai Frantei isi exersau abilitatile.
Primul razboi mondial l-a marcat pe Titulescu in aceeasi masura in care afectase tara. In ciuda aliantei personale a regelui Carol I cu Germania si Austria, Romania a ramas neutra pana cand aliatii i-au oferit de la Ungaria Transilvania, ca recompensa pentru intrarea in razboi, in 1916, impotriva Puterilor Centrale. Titulescu s-a situat de partea Antantei inca de la inceputul razboiului. Nu numai simpatia pentru Franta, ci si intelegerea faptului ca numai o victorie a Aliatilor putea sa garanteze Romaniei pastrarea Transilvaniei i-a motivat pe Titulescu si pe colegii sai sa sprijine intrarea Romaniei in razboi de partea Antantei. Dupa incheierea razboiului, Titulescu a militat neobosit pentru Comitetul National Roman  in capitalele aliate, organism denumit mai tarziu Consiliul National al Unitatii Romanesti, facand propaganda cauzei romanesti printre liderii politici ai Frantei si ai Angliei, multi dintre ei devenindu-i chiar prieteni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Nicolae Titulescu.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!