Nicolae Milescu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

- Nicolae Milescu Spataru, primul roman ajuns in ,,Imparatia din centrul lumii'' (20 mai 1676) conducand o solie a tarului Rusiei, Alexei Mihailovici (1645-1676) la imparatul chinez Kang Xi (1661-1722) si mai ales cele 3 carti scrise de acesta: ,,Jurnal de calatorie in China'', ,,Descrierea Chinei'', ,,Raportul secret'' depus la Pasolski Prikaz au avut un mare ecou in epoca aducand o contributie deosebita la cunoasterea Chinei in Europa si, prin traducerea acestora in limba romana de eruditul Constantin Cantacuzino, si in tara noastra.

- Primii calatori romani pe alte continente au fost inca din a doua jumatate a secolului al XVII-lea si chiar daca misiunea lor avea o cu totul alta destinatie, ei au fost in acelasi timp interesati si curiosi sa descopere, sa afle mult mai multe lucruri despre traditiile, obiceiurile si tot ce tinea de cultura si civilizatia acestor noi tinuturi si locuitorii lor.

- Franz Binder al carui nume il poarta si Muzeul de Etnografie Universala din Sibiu, de altfel unicul de acest gen in Romania, a fost un calator, explorator de pe meleagurile sibiene, care a avut aceasta preocupare. De a descoperi, cunoaste si colectiona obiecte etnografice de pe continentul african si nu numai, obiecte care s-au constituit in colectiile actuale ale muzeului, donate ulterior de catre Franz Binder.

- Calatoriile pe uscat sau pe apa sunt o indeletnicire foarte veche, aproape de-o varsta cu umanitatea insasi. S-ar putea spune ca ele sunt pasi, la inceput timizi, apoi din ce in ce, mai siguri, catre cunoasterea si stapanirea Pamantului. Ca orice act temerar, avantul in necunoscut a fost platit cu jertfe grele, dar victoriile au rascumparat din plin sacrificiile.Multe din aceste calatorii au fost subiectul legendelor si epopeelor antice. Un exemplu sunt. argonautii din mitologie "in cautarea lanii de aur ".

- Inca din antichitate ne sunt cunoscute calatoriile fenicienilor si ale grecilor pe mare.

- Dezvoltarea societatii a permis mai tarziu si crearea de mijloace necesare intreprinderii de calatorii cu mult mai indelungate, deschizatoare de noi orizonturi in cunoasterea Terrei. Tehnica navigatiei ia o amploare fara precedent si apar navigatorii care inaugureaza epoca marilor descoperiri geografice: Columb, Magellan, Vasco de Gama,etc. Insule, mari si chiar continente necunoscute pe care le descopera navigatorii ii obliga pe cartografi sa-si revizuiasca fundamental hartile. Lumi noi, despre care nu mai auzise nimeni, isi dezvaluie existenta, iar "chemarea marii" si stralucirea aurului vor fi pentru navigatori un nou imbold pentru a cutreierea pe oceane si vor poposi in tinuturile descoperite.Mai tarziu se echipeaza expeditii peste expeditii in aproape toate colturile pamantului. Calatoriile pe mari si oceane , dar si pe uscat devin fapte obisnuite, in ciuda dificultatilor intampinate.

- Printre calatorii si exploratorii care au contribuit la largirea continua a orizontului geografic al omenirii, la cunoasterea mai amanuntita a planetei noastre, intalnim multe nume de romani.Privite in timp, calatoriile exploratorilor

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nicolae Milescu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 162 cuvinte
Nr caractere:
11 668 caractere
Marime:
132.51KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Istoria Românilor
Tag-uri:
descoperiri, istorie, teritorii
Predat:
la master
Materie:
Istoria Românilor
Sus!