Elemente Decorative Traditionale

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
Tesaturi traditionale romanesti
Mestesugul tradititional:-Tesutul
-Impletitul
-Prelucrarea artistica a pietrei 
-Prelucrarea artistica a pielii
-Crosetarea/Impletitul cu carligul
-Olaritul
-Pictura icoanelor
-Prelucrarea artistica a lemnului
-Incondeiatul oualor 
Portul popluar romanesc
Casa traditionala-decoratii si motive decorative
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Arta populara se afirma la intersesctia dintre magic si estetic si este o componeta tulburatoarte a sufletului romanesc. 
Arhitectura taraneasca, cea mai completa, cea mai expresiva creatie a vechilor societati rurale, exprima modul de viata, comportamentele tehnice,sociale si spirituale ale acestora. Constituindu-se ca semn al prezentei omenesti in natura, ca expresie a universului interior al omului, arhitectura caracterizeaza individualitatea comunitatii, ilustrandu-i simultan comanda sociala , posibilitatile materiale si tehnice si, nu in ultimul rand, gradul de sensibilitate artistica
Domeniul tesaturilor este alcatuit din cel mai mare numar de piese; dar si de cunostinte cerute celui ce practica acest mestesug. Fragmente de tesaturi au fost descoperite datand inca din epoca bronzului pe teritoriul tarii noastre, mai precis amprente ale acestora au fost gasite pe fundul unor vase din perioada respectiva. Acest mestesug a fost practicat de femei. Ele erau cele care cultivau, pe suprafete mici de pamant, inul si canepa. De la semanat si pana la recoltat, tarancile erau cele care ingrijeau aceste culturi.  Culesul plantelor nu insemna numai aprovizionarea cu leacuri naturale, ci si o importanta sursa de inspiratie cromatica. Alegerea si combinarea culorilor presupuneau nu numai pricepere, ci si simt artistic si temeinice cunostinte


Fisiere in arhiva (1):

  • Elemente Decorative Traditionale.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!